Atlétika
Szabó Beatrix

Ezüst az új FIFA-ban

Publikálva: 2019.10.25 Frissítve: 2019.10.24 eSport

Csapatunk részt vett a TFSE eSport által szervezett őszi kupán, melyen remekül szerepelt.

Az „A” jelű kvartettbe kerültünk, ahol a Fertőszentmiklós eSPORT, a Team Dash Gaming, és a Garden Life várt ránk.

Indításként a Garden Life csapatával mértük össze tudásunkat a virtuális pályán. A mérkőzés döntetlennel zárult, ellenfelünk találatára Vajai Attila válaszolt, ezzel megszerezte első gólját kék-fehér színekben. A második mérkőzésen a Team Dash Gaminget fogadtuk. A 14. percben vendégjátékosunk, Balogh Ricsi passzából Ciprus talált be. A középkezdésből labdát szereztünk, amire szabálytalansággal feleltek a vendégek, emberelőnyben folytathattuk a találkozót. Ezt kihasználtuk, Chris_maj passzából ismét Vajai Attila volt eredményes. A harmadik csoportmeccsen a Fertőszentmiklós eSPORT ellen biztosíthattuk be a továbbjutást, ennek megfelelően kezdtünk, a 3. percben Hrisztov Alex találatával előnybe kerültünk. Erre gyorsan, a 7. percben jött a válasz, ám ez nem fogta meg csapatunkat, folyamatsan növeltük a nyomást, ami végül az 59. percben érett góllá. Balásfalvi Zoli cseleit követően Balogh Ricsihez passzolt, vendégjátékosunk lövését még fogta a kapus, de a kipattanóra berobbanó Hrisztov Alex már nem hibázott. Az eredmény nem változott, így veretlenül jutottunk tovább.

A negyeddöntőben a Spartan United várt ránk, az egygólos mérkőzésen Vajai Attila volt eredményes, az eseménytelennek mondható taktikai csatát az ő találata törte meg. Már-már karnyújtásnyira volt a döntő, csak az SPNextone csapata állt az utunkban. A találkozót rosszul kezdtük, a 19. pecben ellenfelünk beadást követően megszerezte a vezetést. A 32. percben a virtuális játékvezető kegyes volt velünk, kérdéses szituációban kaptunk büntetőt, amit Chris_maj értékesített. Az első játékrész utolsó pillanataiban Balásfalvi passzát Balogh fogadta, cselt követően helyzetbe került, és a legjobbkor megszerezte a vezetést csapatunknak. A második játékrészben csapkodó volt a játék, ennek köszönhetően csak az utolsó percekben jutottunk gólhelyzethez. Balásfalvi kapott labdát a hosszún, lövésébe beleértek a védők, így a megpattanó labda a kapuban landolt.

A döntőben a – régi ismerős – Budapest Honvéddal mértük össze tudásunkat. A mérkőzés nem hozott meglepetést, taktikai csata zajlott kevés helyzettel, a védelmek remekül állták a sarat. A gól nélküli rendes játékidő után a hosszabbítás is hasonló mederben telt, így jöhettek a büntetők. A pontrúgásokban jobbnak bizonyult a Honvéd, így ők léphettek a virtuális dobogó első fokára.

A mérkőzések felvétele:

Az MTK Budapest eSport szakosztály támogatója: 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!