Atlétika
Kulunics Vince

Ez nem sikerült, oda a nyolcadik hely

Publikálva: 2015.02.06 Frissítve: 2015.02.07 Kézilabda

A női kézilabda NB I 18. fordulójában 11 gólos győzelemmel tartotta otthon a két pontot a DVSC-TVP-Aquaticum az MTK Budapest ellen.

A találkozót a DVSC kezdte magabiztosabban, rögtön a második percben kiharcolták az első hetest, melyet Sopronyi Anett értékesített (1-0), az MTK Budapestből pedig sárga lapot kapott Valovics Nóra. Az első vendégtalálatra sem kellett sokat várni, Ines Huildi a 3. percben egyenlített. (1-1)

Ezután nagyon megszaladt a hazaiak szekere, a 7. percben már 5-2-re vezettek. Eközben két- két sárga lapot osztott ki a játékvezető az egyik, majd másik oldalon. Horváth Attila 7-2-ig bírta türelemmel, majd időt kért, hogy felrázza játékosait. Ezután Török Petra góljával folytatódott a játék. (7-3)

A hazaiakat azonban nem lehetett megállítani, töretlenül lővöldözték góljaikat. A feszült hangulatról árulkodik, hogy a 27. percben Fekete Bozsana kiütötte a labdát, a passzívnál szabaddobást elvégző Kudor Kitti kezéből, ezért kétperces büntetést kapott az MTK Budapest játékosa. Horváth Attila nem értett egyet az ítélettel, melynek hangot is adott, a játékvezető azonban ezt sárga lappal „jutalmazta”.

Az első félidő Barna Éva hetesével, és 18-10-es hazai vezetéssel zárult. Varga József tanítványai rendkívüli energiát fektettek a védekezésbe és a támadásba, a rengeteg lerohanással pedig nem tudott mit kezdeni az MTK Budapest.

A második félidő megint hazai találattal indult, Karnik Szabina révén. (19-10) Vendégeik 20-10 után jutottak újból ponthoz. (20-11) Azután mindkét csapat megcsendesedett. Varga mester 22-15-nél időt kért, ám az azt követő hazai hetes kiharcolásával sem pörgött fel a játékuk. A 45. percben Slakta Petra növelte csapata előnyét, majd mintha megállt volna az idő, öt percig egyik oldalon sem esett gól. Az MTK Budapestnek pedig tíz perc után sikerült újból betalálnia. (25-16)

A véghajrában Varga József kikérte második idejét is, ám ennek csak az lehetett a célja, hogy levegőhöz juttassa játékosait, hiszen ekkor már nem volt veszélyben a győzelmük. (26-17) A mérkőzés további részében még négy hazai és két vendégtalálat született. A végeredmény:

DVSC-TVP-Aquaticum – MTK Budapest 30-19 (18-10)

Debrecen 1050 néző. V: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki

DVSC: HORVÁTH-PÁSZTOR – Slakta 3, Karnik. 6, Gorilszka 1, Siska 3, KUDOR 5, Kelemen 3. Csere: LAJTOS (kapus), SOPROINYI 6 (3), Klikovac 1, Bárány, Szilágyi Á. 1, Varsányi, Marincsák 1, Bohus-Karnik M., Vörös B.
Edző: Varga József
MTK: Blazek – Török P. 2, Valovics 1, Wolf 1, Ábrahám 3, Khouildi 1, Balog B. 3 (3). Csere: Ignácz-Pethő (kapus), Barna 3, Horváth D. 1, Fekete B., CSUKA 3, Kovács G., Szádvári 1.
Edző: Horváth Attila

Az eredmény alakulása. 5. p.: 4–1. 14. p.: 10–5. 28. p.: 17–9. 33. p.: 20–10. 42. p.: 22–15. 54. p.: 27–17.

Kiállítások: 12, ill. 8 perc

Hétméteresek: 4/3, ill. 3/3

A hazaiaknál Sopronyi Anett, Karnik Szabina, Kudor Kitti játéka emelhető ki. Az MTK Budapestből Kollár-Ábrahám Szilvia, Balog Beáta, Barna Éva és Csuka Alexandra tette hozzá a legtöbbet.

Varga József vezetőedző (Debrecen): – Jól felkészültünk az ellenfél játékából, és végig fegyelmezetten, koncentráltan kézilabdáztunk.

Horváth Attila vezetőedző (MTK Budapest): – Megelégedtünk az elmúlt időszak eredményeivel, majd hamar megadtuk magunkat, így megérdemelten nyert a Debrecen.

DVSC-TVP-AQUATICUM: Horváth-Pásztor, Lajtos – Szilágyi, Varsányi, Vörös, Bárány, Sopronyi, Slakta, Kelemen, Gorilska, Siska, Klikovac, Marincsák, Karnik, Kudor
Vezetőedző: Varga József

MTK Budapest: Ignácz-Pethő, Blazek – Csuka, Horváth D., Kollár-Ábrahám, Balog, Szádvári, Fekete, Török, Barna, Kovács G., Houildi, Wolf, Valovics
Vezetőedző: Horváth Attila

Ez nem sikerült, oda a nyolcadik hely

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!