Tenisz
Gálfi Dalma

Ez a Budaörs nem az a Budaörs

Publikálva: 2016.09.27 Frissítve: 2016.09.27 Kézilabda

Újabb nehéz mérkőzés vár az MTK Budapest női kézilabdacsapatára.

Rendkívül fontos győzelmet aratott péntek este az MTK Budapest Békéscsabán. A kék-fehérek a szünetben még egygólos hátrányban voltak, de végül 27-25-re nyerni tudtak.

Valóban nagyon nehéz mérkőzés volt, hatvan percen keresztül kellett küzdeni – idézte fel Golovin Vlagyimir a találkozót. – Lelkileg tökéletes állapotban voltunk, így védekezésben és támadásban is meg tudtuk valósítani azt, amit előzetesen megbeszéltünk. Vig Vivi szenzációsan védett, az első félidőben gyakorlatilag ő tartott meccsben minket. De a többiek is jó döntéseket hoztak kritikus szituációkban. Közös érdem a győzelem.

Az MTK Budapest által szerzett 27 szombati gólt mindössze hat játékos jegyzi: Lana Frankovics és Szádvári Krisztina hetet-hetet, Lilija Gorilszka, Olga Nyikolajenko és Háfra Noémi fejenként négyet szerzett, illetve Slakta Petra volt még eredményes.

A fenti játékosok mind nagyon sok időt töltöttek a pályán. Ez persze nem azt jelenti, hogy a nem számítunk a többiekre, sőt! Csak ezek a lányok most olyan formában játszottak, hogy nem volt indokolt a csere.

Nem ünnepelhetnek azonban sokáig az MTK Budapest játékosai, ugyanis szerdán újabb közvetlen rivális ellen kell pályára lépniük. A kék-fehérek tavaly négyszer mérték össze erejüket Mihály Attila együttesével, és mind a négyszer (34-26, 28-19, 28-17, 29-19) nyerni tudtak. De Golovin Vlagyimir nem győzte hangsúlyozni: ez a Budaörs nem az a Budaörs.

Hasonló meccsre számítok, mint a Békéscsaba ellen. Jó lenne azt viszontlátni a pályán, amit megbeszélünk, és ráerőltetni az akaratunkat az ellenfelünkre – mondta az MTK Budapest vezetőedzője. – Nagyon fontos, hogy hazai pályán nyerni tudjunk a közvetlen riválisaink ellen.

2016. szeptember 28. 18:00 MTK Budapest – Budaörs; női kézilabda NB I-es bajnoki mérkőzés, Elektromos Csarnok (1138 Budapest, Népfürdő utca 18-20.)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!