Atlétika
Jankovics Dániel

Evezés: „Óriási volt” – Székely Balázs (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.05.11 Frissítve: 2021.05.11 Evezés

Az eredményekkel, a szervezéssel és a hangulattal is elégedett volt szakosztályunk vezetője, Székely Balázs a vasárnapi, klubunk által rendezett evezősverseny után.

Nagyon nehéz munka volt megszervezni a vasárnapi napot, de óriási volt, és nagy sikert aratott a rendezvény, remek volt végig a hangulat.  2013-ban rendeztünk utoljára félnapos versenyt, de régebben az MTK-nak kétnapos, nagy hagyományokkal rendelkező megmérettetése volt. Ez is Götz Gusztáv nevét viselte, aki sportolóként, edzőként, sőt, sportvezetőként is meghatározó alakja volt a magyar evezésnek – kezdte Balázs. – Szerettük volna feleleveníteni a hagyományokat, hiszen nagyon büszkék vagyunk a múltunkra, és igyekszünk – mostantól kezdve – minden évben megtartani a versenyt.

A sportvezető elmondta, nem csupán az eredmények hajszolása tette érdekessé a napot.

Szombaton a Ferencváros rendezett versenyt, az övék is egynapos, így adta magát, hogy a vasárnapi szervezés a miénk legyen. Igyekeztünk az MTK Budapest névhez és hagyományokhoz méltóvá tenni a versenyt, hiszen az evezőssportban ez az egyik legidősebb klub. Külön készítettünk sátrat, ahol az egyesület múltjával kapcsolatos kiállítást raktunk össze, ahol a résztvevők számos MTK-hoz kötődő ereklyét tekinthettek meg. Néhány hete ment el Kozeschnik László, szakosztályunk egykori vezetője, az ő képét is kitettük és természetesen gyászszünettel – az emlékének adózva – indult a döntők sora.

Zárásként Balázs a sportolók teljesítményéről is ejtett néhány szót.

A felnőtteknek picit átmeneti ez az időszak, így nem támasztottunk feléjük nagyobb elvárásokat, de élvezték, hogy hajóba ülhettek. Külön öröm, hogy indíthattunk felnőtt nyolcast, mely a negyedik helyen végzett.  A fiatalok külön dicséretet érdemelnek: Nagy Attila tanítványai valósággal taroltak, tehát már most látszik, hogy komoly utánpótlásbázissal rendelkezünk. Az eredményekkel is elégedettek vagyunk, és azzal is, hogy újra rendezhettünk versenyt.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!