Atlétika
Jankovics Dániel

Evezés: „A szegedi Eb-re tartogatom a csúcsformát” - Galambos Péter (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2024.02.23 Frissítve: 2024.02.23 Evezés

Remek rajtot követően taktikus versenyzéssel szerezte meg az újév első hazai aranyérmét Galambos Péter. Klubunk klasszisa a mosonmagyaróvári ergométeres országos bajnokságon bizonyult a mezőny legjobbjának – ám a siker ellenére sem volt maradéktalanul elégedett a hétvégi teljesítményével.

– Szinte hihetetlen, de a legkisebb megfázás nélkül jutottam el idáig. Apróbb derékproblémáim voltak ugyan, de ez igazából nem hátráltatta a felkészülésemet – nyilatkozta az országos bajnokságot követően Galambos Péter a Career Brand Managementnek. – Jó formában érkeztem, de a versenyen mégsem jött ki az az eredmény, amit szerettem volna – tette hozzá kissé elégedetlenül.

Az előző év legjobb férfi evezősének választott, 37 esztendős sportoló remek rajtot követően húzott el a mezőnytől. A verseny pedig pontosan úgy alakult, amire számított, ugyanakkor az utazósebességével nem volt kibékülve ezúttal sem.

– A taktikám a szokásos volt: erős rajtot vettem, amivel rögtön az élre álltam és hamar nagy előnyre tettem szert. Ergométeren mindig az utazóm szokott gyengébb lenni. Erre most is számítottam és be is jött. Mivel kellő előnnyel rendelkeztem, a finisig szépen elevickéltem, majd még mielőtt lőtávba értek volna az üldözők, újra elléptem és behúztam az első helyet. 

A rutinos sportoló rendhagyó idény előtt áll, április végén ugyanis hazai közönség előtt, a szegedi Maty-éren küzdhet meg a kontinens legjobbjaival újabb Európa-bajnoki érem reményében.

– Ugyan nem sikerült extra teljesítményt nyújtanom, nem is bánom annyira. Szeretném a legjobb formámat tartogatni a szegedi Európa-bajnokságra. Addig újabb fontos állomás lesz a hazai válogatóverseny, ahol már picivel jobb eredményt akarok kisajtolni magamból.

Forrás: careersport.hu, fotó: Magyar Evezős Szövetség

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!