Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Evezés: „A felnőtt és utánpótlás-korosztály is jól teljesített” – Székely Balázs

Publikálva: 2023.07.14 Frissítve: 2023.07.14 Evezés

Evezősszakosztályunk vezetője, Székely Balázs értékelte a múlt heti országos bajnokságot.

– Összesítésben az ötödik helyen végeztünk, ami teljesen reális és kifejezetten jó eredmény. Körülbelül hatvan fővel indultunk, létszámarányosan messze a leghatékonyabban gyűjtöttük a pontokat, hiszen az előttünk végzett egyesületek jóval több versenyzőt indítottak – kezdte értékelését Székely Balázs.

Szakosztályunk vezetője ezután a felnőtt versenyzők produkcióját értékelte:

– Kiemelkedően teljesített Galambos Péter, aki a könnyűsúlyú egypárt ezúttal is megnyerte, második lett dublóban, normálsúlyban, illetve négypárban is, tehát halmozta az érmeket. Számára ez a néhány nap remek felkészülés volt a szeptemberi világbajnokságra, ahol könnyűsúlyú egypárban állhat rajthoz. A férfiaknál Szabó Márton és Bácskai Máté felkészülése nem volt a legegyszerűbb, hiszen mindketten államvizsgára készültek, és az országos bajnokság alatt kapták meg a diplomájukat, ami ezúttal ahhoz vezetett, hogy picit visszafogottabban teljesítettek. Három hét múlva az Universiadéra utaznak, ahol reméljük szépen szerepelnek. A nőknél a szakmai stábunk bővült Gadányi Zoltánával, aki még csak 26 éves, és aktívan részt vett az edzéseken, így el tudott indulni az országos bajnokságon is. Női nyolcasban az ifikkel teli hajót hozzásegítette a bronzéremhez, csak úgy, mint a perort, tehát a női vonalon is jól teljesítettünk.

Az ifiknél főként a lányok szereplése volt kiemelkedő:

– Polivka Dóra csoportja a tavalyi év után idén is nagyszerűen teljesített: az ifik között a négyest és nyolcast is sikerült megnyerni, ráadásul úgy, hogy utóbbi hajóban számos serdülőkorú sportoló ült, plusz három elsőéves ifi. Nagyon jó jel a következő évekre nézve, hogy ilyen sikeres fiatal nyolcasunk van, hiszen ez a királyszám. Remélem, hogy ez a generáció pár év múlva a felnőtteknél is szép eredményekre lesz képes. A serdülő fiú négypárevezősünk is remekül teljesített, negyedikek lettek a döntőben, ami kellemes meglepetés volt.

A még fiatalabbaknál, a tanuló kategóriában is letettük névjegyünket:

– Nagy Attila tanítványai az elmúlt évekhez hasonlóan szintén arattak. Két év után újra megnyertük a négypárevezőst, és rengeteg győzelmet és érmet hoztak a klubnak, tehát már most látni, hogy erős a lányvonulat utánpótlása. Úgy gondolom, hogy meghatározó az utánpótlásbázisunk, ami széles alapú piramisra épül, és reményeim szerint ez csak erősödni fog a jövőben.

Székely Balázs zárásként a paraversenyzőkről és masters evezőseinkről is szót ejtett:

– A paraevezősök közül Tóth Balázs remek hajrával bronzérmet szerzett Szikora Feri segítségével, aminek nagyon örültünk, majd Novák Ricsi rendkívül kitartó versenyzéssel szintén megszerezte a bronzérmet. A masters versenyzők közül mindenképp kiemelném Hajós Hollanda Évát, aki 88 évesen, az országos bajnokság legidősebb versenyzőjeként Székelyné Huber Katalinnal példaértékű teljesítményt nyújtott, és a díjátadón óriási tapsviharban részesült. Rajtuk kívül a többi masters evezős is rengeteg ponttal járult hozzá a szakosztály teljesítményéhez. Külön kiemelném Darvas Zsoltot, aki egyesben ezúttal is aranyérmet szerzett.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!