Atlétika
Nemes Rita

Evezés: Szabó Márton olimpiai kvótára vágyik

Publikálva: 2022.01.16 Frissítve: 2022.01.15 Evezés

Szabó Márton személyében U23-as Európa-bajnok, világbajnoki negyedik helyezett evezőssel erősödött szakosztályunk.

Marcit kérdeztük arról, minek köszönhető, hogy az MTK Budapestet választotta.

– Több oka is volt a váltásnak: Budapesten a Testnevelési Egyetemen tanulok, és kezdtem elfáradni az ingázásban, ráadásul a barátaim zöme is Pesten él, tehát sok dolog már nem köt Szolnokhoz. Kitűnő edzői stábbal dolgozhattam az előző klubomban, és nagyon sokat tanultam tőlük, amiért rendkívül hálás vagyok. Az egyetem miatt gyakran jártam Pesten, ilyenkor az MTK-ban készültem, így fordult meg először a klubváltás a fejemben.

A felnőtt országos bajnok sportoló – aki 2020-ban az év evezőse volt – azt is elárulta, milyen volt egyesre váltani pályafutása kezdeti szakaszában.

– Nem volt könnyű, és nagyon sok munka kellett ahhoz, hogy megszokjam az egypárevezést. Még serdülő koromban, ősszel kezdtem el erre készülni, és tavasszal éreztem, hogy előre léptem, kezd megérni a munka gyümölcse – nagyon sok kilométer kellett ehhez.

Marci zárásként a hosszú távú céljairól is beszélt.

– Mindenképpen szeretnék kvótát szerezni a 2024-es olimpiára, kettesben vagy négyesben. A válogatókon is szeretnék sikeres lenni, a tokiói olimpikon Pétervári-Molnár Bendegúz mindenképpen méltó ellenfél lesz, de meglátjuk, mire lehetek képes ellene.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!