Tenisz
Piros Zsombor

Evezés: öt érmet nyertek fiataljaink a lengyelországi ORV-n

Publikálva: 2022.06.04 Frissítve: 2022.06.04 Evezés

Az MTK Budapest hatfős kontingense egy arany-, három ezüst- és egy bronzérmet gyűjtött az Olimpiai Reménységek Versenyén Kruszwicában.

Pénteken rendezték az evezősök Olimpiai Reménységek Versenyét a lengyelországi Kruszwicában. A viadalon a visegrádi négyek országain kívül Ausztria is részt vett. Klubunkat hat sportoló képviselte, ezzel az MTK Budapest evezős szakosztálya adta a legtöbb versenyzőt.

Gottfried Sámuel és társa, a szolnoki Drávucz Dániel nyitotta a versenyt férfi kétpárban, rögtön egy ezüstérmet szerezve. Őket a női négyesek száma követte, amelyben a mieink a cseh csapat mögött értek be szorosan: Bagdács Szonja és Szente Dóra, a szegedi Mácsai Lillával és Szabó Blanka Napsugárral kiegészülve nyert újabb ezüstérmet.

Majd egy órával később ismét szurkolhattunk az MTK-soknak: a női kettesek közt klubunk két kiválósága, Lipták Kíra és Lukácsovics Enikő szintén a második helyen zárt, ezzel már a kék-fehérek harmadik ezüstjét zsebelték be. A női négypárak versenyében az elsőéves Vágó Emma révén voltunk érdekeltek – csapattársaival, Háhn Hannával (Arrabona), Szögi Dórával (CSEK) és Kovács Lujzával (BEE) az ötödik helyen végzett az egységük.

A nap zárószámai a nyolcasok voltak. Itt Gottfried Samuék bronz-, míg a Lipták Kírával, Lukácsovics Enikővel, Bagdács Szonjáva és Szente Dórával felálló magyar együttes pedig aranyérmet szerzett, így teljessé vált a mieink érempalettája.

Fiatal versenyzőinket Purucki Ferenc, Polivka Dóra és Dani Zsolt készítette fel.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!