Atlétika
Nagy Marcell

Evezés: jól kezdtük a szezont

Publikálva: 2023.04.02 Frissítve: 2023.04.02 Evezés

Több érmet is szereztünk a szabadtéri idény első viadalán.

Szombaton a tavaszi hosszútávú versennyel megkezdődött az evezősök számára a szabadtéri szezon. Sportolóink bizonyították, hogy télen sem lazsáltak, és rengeteg munkával telt számukra az alapozás.

A 4000 méteres para kétpárban a Szikora Ferenc, Tóth Balázs duó aranyérmet szerzett, majd a női tanuló négyes (Berky Dóra, Markó Lilla, Molnár Titanilla, Kántor Borbála, k: Berky Hanna) is a dobogó legfelső fokára állhatott.

Ezt követően Geszti Attila a Csepel sportolójával, Nagyszokolyai Áronnal a kilencedik helyen ért célba 6000 méteren. Ugyanezen a távon Galambos Péter könnyűsúlyú egyesben magabiztos győzelmet aratott, míg Darvas Zsolt a 18. helyen zárt.

Férfi egyesben Szabó Márton nem sokkal lemaradva a dobogóról negyedik, Geszti Attila 20. lett.

Az ifjúsági könnyűsúlyú mezőnyben Szikora Gergő bronzérmet szerzett, Szikora Ferenc pedig a nyolcadik helyet kaparintotta meg. Normálsúlyban Kup Benedek Péter a kilencedik, Gottfried Sámuel Kristóf a 16. leggyorsabbnak bizonyult.

Serdülő négyesünk (Mészáros Csaba, Schmitter Olivér, Szente Márton, Ifj. Vámos György) a hetedik pozícióban ért célba. Női felnőtt egyesben Balázs Szonjának szurkolhattunk, aki az ötödik helyen zárt, majd női ifjúsági kettesben a Szente Dóra Rebeka, Bagdács Szonja páros bronzérmet szerzett.

Női ifi egyesben Lipták Kíra negyedik, Lukácsovics Enikő ötödik lett. Később a serdülőknél Bálint Zsófia a harmadik, Vágó Emma a nyolcadik, Strochmayer Maja a kilencedik, Váczi Emma a 25. helyen végzett.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!