Kézilabda
Andróczki Flóra

Evezés: itthon és külföldön is versenyeztünk

Publikálva: 2024.05.21 Frissítve: 2024.05.21 Evezés

Hétvégén evezőseink a Csepel-FEC kupán vettek részt, amit a Csepeli Evezőspályán rendeztek, míg Gadányi Zoltána Svájcban az olimpiai kvótáért szállt harcba.

A csepeli versenyen szombaton a tanuló korosztályban Mónus Csanád ezüstérmet szerzett, míg ifjabb Vámos György a serdülők között aranyérmet ünnepelhetett. Ifi négyesünk (Elekes Anna, Vágó Emma, Szabó Dorka, Elekes Zsófia) szintén remekül teljesített, és aranyéremmel zárt.

A Bálint Zsófia, Strochmayer Maja duó ezüstérmet szerzett, a Szabó Dorka, Vágó Emma duó negyedik lett kétpárban.

Vasárnap Strochmayer Maja serdülő egypárban diadalmaskodott, míg Bagdács Szonja a felnőttek között ezüstérmes lett. Férfi nyolcasunk (Beke Márton, Mészáros Csaba, Szente Loránd, Molnár Bulcsú, Szikora Ferenc, ifj. Vámos György, Oláh Barnabás, Szikora Gergő, k: Szente Dóra) a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Gadányi Zoltána május 19-től 21-ig a luzerni olimpiai kvalifikációs regattán vett részt, ahol még két kvótaszerző hely volt kiadó. Zozi az előfutam után a reményfutamból jutott az elődöntőbe, ahol a hatodik helyen ért célba, így a „B” finálé várt rá. Sportolónk itt a harmadik helyet szerezte meg, ezzel összesítésben a kilencedik lett, ami sajnos nem volt elég a kvótaszerzéshez, de az érdekes számítási rendszer miatt még kijuthat Párizsba. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!