Atlétika
Szabó Beatrix

Evezés: Három második, egy harmadik hely a válogatón

Publikálva: 2021.03.22 Frissítve: 2021.03.22 Evezés

Krémer Eszter két ezüstérmet gyűjtött be a dél-alföldi versenyen.

Hétvégén, Szegeden rendezték az evezősök válogatóversenyét, melyen – egypárban és könnyűsúlyú kettesben – az európai olimpiai kvalifikációs viadalra, valamint az Európa-bajnokságra lehetett kijutni.

Szombaton könnyűsúlyú egyesben Szász Benjámin az ötödik helyen zárt, majd Szász Gergely egypárban a második helyen ért célba Pétervári-Molnár Bendegúz mögött és klubtársa, Pajor Krisztián előtt. Női egypárban Krémer Eszternek szurkolhattunk, aki sokáig vezetett a versenyen, végül Bertus Kittitől hat másodperccel lemaradva a második helyen ért célba.

Vasárnap férfi könnyűsúlyú kettesben Szász Benjámin negyedik lett az Arrabona Evezős Club sportolójával, Csorba Dániellel. Ezután a Szász Gergely, Pajor Krisztián kettős ötödik helyen végzett kétpárban.

A női mezőnyben Krémer Eszter ezúttal Horváth Kittivel indult, a duó a második helyen zárt a Preil Vivien, Gadányi Zoltána kettős mögött. Ugyan ezzel Eszterék lemaradnak az Európa-bajnokságról, illetve az olimpiai kvalifikációs versenyről, kárpótlásként világkupaversenyen indulhatnak a szezonban.

A szövetségi kapitány a verseny után adta le javaslatát az utazó keret összetételére, amit hétfőn az edzőbizottságnak, illetve az elnökségnek is jóvá kell hagynia. Valószínűleg a válogató győztesei közül is csak azok indulhatnak az említett versenyeken, akik elérték a megadott szintidőt.

A részletes eredménysor ITT található.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!