Atlétika
Nagy Marcell

Evezés: Galambos Péter maratonfutóként is bizonyított

Publikálva: 2023.10.19 Frissítve: 2023.10.19 Evezés

Egyesületünk nagyszerű evezőse, Galambos Péter a szezon végeztével a Spar Maraton 42,5 kilométeres távját is teljesítette.

A szeptemberben világbajnoki ötödik helyen végző Galambos Péter az evezős szezon után a Spar Maratonra kezdett el készülni, hogy fenntartsa formáját. Kiváló sportolónk bizonyította, hossztávfutónak sem lenne utolsó, hiszen 2 óra 53 perc 20 másodperc alatt ért célba, ami remek időnek számít. Peti a közösségi média oldalán így nyilatkozott a versenyről.

– Kifejezetten jó időjárási körülmények vártak bennünket vasárnap a rajtnál. Kellően hűvös volt, és az addig csepergő eső is elállt. A taktikám az volt, mint ideáig mindig: nem elfutni az elejét. A táv első felén 4 perces kilométerekkel terveztem, majd 21-től szerettem volna rákapcsolni.

A tervem annak ellenére is jól működött, hogy 7 kilométernél lévő visszafordítóban elcsúsztam a vizes aszfalton. Egy bójákkal tűzdelt jobbos hajtűkanyarban sikerült kigyorsításnál elesnem. Fejemmel a bóját kaptam el, farizmommal és combommal pedig a talajt. Egyértelműen ez utóbbi aggasztott, mivel komolyan meghúzódott a farizmom és nem is volt innentől kezdve komfortos a futás.

A baleset után igyekeztem hamar visszarázódni és féltávig a kigondolt tempóval tudtam haladni. Nagyon jó csoportba keveredtem, körülbelül 7-8 fős vonat állt össze és haladtunk az Árpád híd felé 3:53 körüli ezrekkel.
A hídra való felfutás nem okozott problémát, de a Margitszigetre leereszkedés már annál inkább. Nem tudtam olyan hatékonyan futni lefelé, mint a többiek így megszakadt a sor előttem. Ezt a síkon próbáltam még visszaküzdeni de sajnos a farizmaim kezdtek nagyon bemerevedni.

Ekkor kb 28 km-nél jártunk és jobb híján egyedül a saját tempómat tudtam hozni, ami innentől fokozatosan romlott. Egyszerűen a lábaim nem vittek gyorsabban. Az utolsó 1,5 km-t végigtoltam becsületből és a célbaérkezés igazából kárpótolt minden addigi szenvedéstől.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!