Atlétika
Nagy Marcell

Evezés: Galambos Péter egy arannyal és három ezüsttel zárta az országos bajnokságot (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2023.07.17 Frissítve: 2023.07.15 Evezés

Egyéni rekordot döntve öt számban indult és négy érmet gyűjtött az országos bajnokságon Galambos Péter. Kétszeres Európa-bajnok evezősünk könnyűsúlyú egypárban címvédőként lett aranyérmes, pályafutása során már tizenötödször, míg normálsúlyú egypárban, normálsúlyú dublóban Bácskai Mátéval, négypárban pedig az MTK csapathajójával lett második.

Azzal, hogy tavaly az MTK Budapestbe igazoltam megnyílt a lehetőség, hogy több csapathajóban is szerepeljek, ehhez jött még hozzá, hogy normálsúlyú dublóban beugrottam – az egyik csapattársamat helyettesítve – Bácskai Máté mellé. Mindez azt jelentette, hogy szombaton és vasárnap is dupláztam. Különleges élmény volt, meg kell hagyni – kezdett a szegedi viadal értékelésébe a Career Brand Management érdeklődésére Galambos Péter.

– Extra volt a nyolcas és a normálsúlyú dubló is számomra, mert ezekben a számokban még sosem indultam. Nagyon nagy élmény volt, még akkor is, ha rendkívül fárasztó volt ez a feszített tempó. Izgultam, hogy fogom bírni fizikálisan, de végül még magamat is megleptem, olyan jól ment: mindegyik nap úgy szálltam ki a hajóból, hogy azt éreztem, maradt kellő erő és akarat a második számra is. A legszorosabb a szombati program volt, ott a könnyűsúlyú egypár és a normálsúlyú dubló rajtja között fél óra volt összesen.

Peti elárulta, még az is szóba került, a sűrű program miatt inkább elengedi a könnyűsúlyú hajót, ám végül úgy döntött, a címvédés reményében vállalja az erőltetett szombati programot.

– A könnyűsúlyú egypár számomra kiemelt presztízzsel bír, nem akartam elengedni. Húzós volt, de utólag kijelenthetjük, jól sült el. A pénteki normálsúlyú egypár megadta az alaphangot, aznap három futamot húztunk és az elő- valamint a középfutamból is legjobb idővel, futamgyőztesként mentem tovább. A döntőben az egész idei szezonban nagyon jó formát mutató Pétervári-Molnár Bendegúz mögött lettem második, aminek nagyon tudtam örülni.

Vasárnap a két csapathajó közül a négypár volt a fő szám

– Mindenképpen érmet szerettünk volna szerezni, ez pedig a második hellyel meg is lett. A nyolcasra inkább kirándulásként tekintettünk, ez már váltott lapátos szám, amit szerettünk volna kipróbálni. Életemben nem indultam még oar számban, így érdekes tapasztalat volt ez is – zárta gondolatmenetét a 36 esztendős sportoló, akire most rövid pihenő vár, majd folytatja a felkészülést a világbajnokságra.

– Az egész hétvége jó visszaigazolás volt az eddig elvégzett munkáról. Van még mit csiszolni, de az irány egyértelműen jó – tekintett előre kétszeres Európa-bajnokunk.

Forrás: careersport.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!