Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Evezés: Galambos Péter az MTK Budapestben folytatja

Publikálva: 2022.01.15 Frissítve: 2022.01.15 Evezés

A kétszeres Európa-bajnok, világbajnoki ezüst- és bronzérmes Galambos Péter egyesületünkbe igazolt.

A tavalyi esztendőben gondolkodtam el a klubváltáson. Először Vácon kerestünk megoldást, de az nem valósult meg, így jött szóba az MTK Budapest – mesélte a 35 éves klasszis. – Az MTK tudja azt a hátteret biztosítani, ami levetővé teszi számomra, hogy továbbra is ezen a szinten folytassam az evezést.

Péter azt is elmondta, vonzó volt számára, hogy szakosztályunk több remek sportolót is szerződtetett. Részben Vácott, részben evezőstelepünkön fog készülni, emellett pedig számos válogatott összetartáson lesz alkalma összeszokni csapattársaival.

Mindenképp motivál, hogy ilyen támogatással vághatok neki az elkövetkezendő három évnek. Szeretném nagyon odatenni magam, az emberanyag remek, Szabó Márton és mások is csatlakoztak a csapathoz, tehát a válogatottból többen is itt fogunk edzeni, ami kitűnő előjel a jövőre nézve. Még egyelőre nem tudjuk, hogy fog kinézni a válogatottak összetétele, tesztelni fogjuk, hogy négypárban és kétpárban miként állhatunk össze.

A többszörös országos bajnok azért is hároméves tervben gondolkozik, mert szeretne ott lenni a 2024-es ötkarikás játékokon.

Nagyon örülnék, ha sikerülne kijutni az olimpiára, hiszen többször is közel voltam a kvótaszerzéshez, de sérülés, betegség, vagy éppen a pillanatnyi forma miatt pici mindig hiányzott. Szeretném megragadni a lehetőséget, hogy ezúttal kijussak, hiszen ez az utolsó esélyem lesz.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!