Kézilabda
Török Lilly

Evezés: Bronzérem az ifjúsági Európa-bajnokságról

Publikálva: 2021.10.11 Frissítve: 2021.10.11 Evezés

Balázs Szonja a női kormányos négyes tagjaként állhatott a dobogó harmadik fokára.

Hétvégén Münchenben rendezték az evezősök ifjúsági Európa-bajnokságát, amelyen a Brüll Alfréd Akadémista Balázs Szonjával felálló kormányos kvartett (Harsányi Orsolya, Angyal Zsófia, Fazekas Fanni és kormányos: Majsa Klaudia) az olasz és német négyes mögött bronzérmet szerzett.

A férfiak mezőnyében Geszti Attila és Dedeyan Narék az ötödik helyen zárt, Kovács Gergővel és Kiss Bence Gáborral kiegészülve, míg a kormánynál a szintén MTK-s, Temesi Dominik Béla ült, ráadásul a fiúkat klubunk edzője, Simon Tamás készítette fel.

Szakosztályunk vezetője, Székely Balázs így értékelte a hétvégi sikert:

– Balázs Szonja még csak elsőéves ifjúsági versenyző, de már az idény elején lehetett látni, hogy rendkívül sokat fejlődött, és már tavasz óta ott volt a válogatott keretben. Már az öröm volt számunkra, hogy augusztusban biztossá vált, utazhat Münchenbe remek formájának köszönhetően, az érem pedig hab a tortán. A szintén elsőéves Geszti Attila és Dedeyan Narék két fradista fiúval ült össze, ami kézenfekvő, hiszen nagyon közel van egymáshoz a két evezőstelep. A kormányos, Temesi Dominik is a mi klubunkat erősíti, kifejezetten jól mentek a fiatalok, nagyon biztató az ötödik hely.

Balázs azt is elárulta, hogy szakosztályunk két remek sportolóval erősített.

– Hozzánk igazolt Szabó Márton a Tisza Evezős Egyletből, valamint Bácskai Máté a Vácból. Mindketten tagja voltak 2018-ban az U23-as Európa-bajnok négypárevezősnek, 2020-ban pedig az U23-as Eb-n Marci negyedik lett egypárban, illetve mindketten tagja voltak az olimpiai keretnek, és ők indultak kétpárban a pótkvalifikációs versenyen. Remek adottságokkal rendelkező srácok, és úgy gondolom, akár a kvótaszerzés is bennük lehet a párizsi olimpiára, ilyen célokkal megyünk neki a következő két évnek.

Fotó: Magyar Evezős Szövetség

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!