Atlétika
Moravcsik Angéla

Evezés: a zárónapon sem maradtunk érem nélkül

Publikálva: 2022.08.21 Frissítve: 2022.08.21 Evezés

Hat érmet szereztek versenyzőink az utolsó versenynapon.

A Magyar Evezős Szövetség 2022. évi ifjúsági, U23-as, felnőtt és amatőr országos bajnokságának zárónapján is több sportolónk képviselte klubunkat. Augusztus 21-én a masters és az ifjúsági korosztályé volt a főszerep.

FM egyes 1000 méter kategóriájában Vámos György és Darvas Zsolt is a döntőben bizonyíthatott, előbbi 03:51,30-as idővel harmadik, míg utóbbi 03:40,46-tal második lett.

Férfi ifjúsági négyesünk ‒ Majsai Kristóf János, Gottfried Sámuel Kristóf, Dedeyan Narék, Geszti Attila ‒ az előfutamban teljesített 06:53,83-as idővel a B-döntőbe jutott, ahol az ötödik helyen hajóztak be a fiúk.  Női ifjúsági négyesünk pedig bronzéremnek örülhetett, Lukácsovics Enikő, Bagdács Szonja, Szente Dóra Rebeka és Lipták Kíra 07:20,94 perc alatt teljesítették a 2000 méteres távot.

Női felnőtt hajónk ‒ Kovács Miriam, dr. Simon-Szabados Zsófia, Balázs Szonja, Krémer Eszter ‒ ötödik pozícióban ért célba a fináléban.

Férfi ifjúsági páros kategóriában két duónk is vízre szállt. A Kovács Roland és Szikora Gergő, illetve a Szikora Ferenc és Oláh Barnabás együttes is a B-döntőt tudta kiharcolni, ahol utóbbiak ötödik, míg előbbiek hatodik helyen végeztek. Női vonalon is két hajónk versenyzett, mindkét páros a B-fináléban folytatta a küzdelmeket, ahol két érmet szereztünk. Elekes Anna és Vágó Emma ‒ 07:59,69 idővel ‒ ezüstérmet, míg Bálint Zsófia és Balázs Szonja ‒ 08:01,09 perccel ‒bronzérmet szerzett.

Férfi felnőtt négyesünk ‒ Szász Gergely, Szabó Márton, Bácskai Máté, Varga Tamás ‒ második legjobb idővel jutott döntőbe, ahol javítani is tudott, és a dobogó legfelső fokán ünnepelhették a kiváló idejüket.

Férfi 8+-os hajónk ‒ Széll Domonkos, Szekér László, Szász Benjamin, Geszti Attila, Dedeyan Narék, Kovács Roland, Vinkó Gáspár, Simon Tamás, k: Faragó Áron ‒ ugyan előfutamos idejével fináléba jutott, ám a döntőben hatodikként ért célba.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!