Atlétika
Nagy Marcell

Evezés: a csepeli szétlövés után kialakult belgrádi világkupakeret

Publikálva: 2022.05.08 Frissítve: 2022.05.07 Evezés

Számos MTK Budapest sportoló indulhat az idei első világversenyen.

Szombaton, Csepelen két számban, normál-, valamint könnyűsúlyú kétpárban tartottak szétlövést az evezősök, ezt követően pedig véglegessé vált a magyar keret a szezon első világkupájára, amelyet a hónap végén Belgrádban rendeznek.

A normálsúlyúaknál Bácskai Máté és Szabó Márton hajója meggyőző különbséggel ért célba elsőként, ezzel klubunk mindkét sportolója ott lehet az év első világkupaversenyén.

Galambos Péter normálsúlyú egypárban indulhat a riói és tokiói olimpikon, Pétervári-Molnár Bendegúzzal együtt, aki felmentést kapott a válogató alól.

A nőknél a válogatón elért eredmények alapján két versenyszámban indulnak a magyarok a belgrádi világkupán: női normálsúlyú kétpárban Krémer Eszter képviseli klubunkat Preil Vivien oldalán.

A belgrádit követően még két világkupát rendeznek idén: Poznan június 18-19., míg Luzern július 9-10. között lesz házigazda. A kontinensbajnokság – a müncheni multisport Európa-bajnokság keretében – augusztus közepén, a világbajnokság egy hónappal később Racicében lesz.

Forrás: MTI

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!