Atlétika
Szabó Beatrix

Evezés: A csapategységet is segíthetik a felújítások (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.06.05 Frissítve: 2021.06.04 Evezés

Egyre szebbé válik klubunk létesítménye.

Nemrég lett kész az evezőstelepünkön az új, kiskapukkal és palánkkal felszerelt futball és kosárlabdapálya, amely lehetővé teszi sportolóink számára, hogy a hosszas edzéseket követően labdával vezessenek le. Szakosztályunk vezetője, Székely Balázs így fogalmazott a felújításokkal kapcsolatban.

– A 20-30 kilométer evezés után némi játék felfrissíti a sportolóinkat, amire nagy szükség van, hiszen a  sportágunk nagyon embert próbáló, néha monotonná válik, és ilyenkor jól jön az oldódás. Mind a foci, mind a kosárlabda csapatsport, míg evezés közben nagyrészt egyedül van az ember, ezért az új pálya a csapategységre is kitűnő hatással lehet. Emellett egyre jobb állapotba kerül a klubházunk is, ami lehetővé teszi, hogy megbeszéléseket, csapatépítő programokat tartsunk.

A multifunkciós pálya később új borítást kap.

– A szövetség és az EMMI támogatásnak segítségével készült pályán a betont rekortánra cserélik, hiszen ez a legalkalmasabb borítás arra, hogy a labdássportok mellett sorversenyeket rendezzünk, felmérőket csináljunk, vagy akár csak gimnasztikázzunk, ügyességi gyakorlatokat végezzünk a pályán.

A hétvégén evezősünk, Krémer Eszter nem veszi igénybe a pályát, hiszen Sabudiában vesz részt világkupaversenyen. Eszter a normálsúlyú négypárevezős tagjaként pénteken negyedik helyen ért célba az előfutamban, így szombaton délelőtt a reményfutamban küzdhet a döntőbe kerülésért.

Szintén jó hír, hogy újra vízre szállt egyesületünk kiválósága, Polivka Dóra, aki tavaly kilencedik helyen végzett könnyűsúlyú egypárevezősben az Európa-bajnokságon.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!