Taekwondo
Patakfalvy Luca

Évadnyitó az akadémián (GALÉRIA + VIDEÓ)

Publikálva: 2016.02.25 Frissítve: 2016.02.25 Brüll Alfréd Akadémia

A Magyar Testgyakorlók Köre Budapest, csütörtökön tartotta a Brüll Alfréd Akadémia 2016-os szezonnyitóját.

Az első teljes évén van túl a Brüll Alfréd Akadémia, így értékelték az indulás óta eltelt több mint egy év alatt elért eredményeket, valamint bemutatták azokat a sportolókat, akik ebben az évben az akadémia tagjai lettek.

A szezonnyitó elején, a megjelentek egyperces néma felállással emlékeztek a nemrégiben elhunyt Killik Lászlóra, az akadémia szakmai tanácsadó testületének alapító tagjára.

Patakfalvy Miklós, az MTK Budapest taekwondo szakosztálya elnökének szavai nyitották meg az eseményt. Elmondta, az elismerés és a köszönet az a két szó, ami eszébe jut az eltelt időszakról. Az MTK Budapest az első egyesület, mely egyéni sportágakban akadémiát hozott létre és működtet, nagy sikerrel. Ez forradalmi változást hozott a kék-fehérek életében. Nagy segítség a versenyzőknek, ami az eredményekben is megmutatkozik. Mint fogalmazott:

– Ezzel a jövőnket építjük. Az akadémia nemcsak szakmai, hanem anyagi segítséget is nyújt a szakosztályoknak. Ezt csak megköszönni lehet, mert enélkül nehezebb lenne sikereket elérni. Nagyszerű lehetőség a Brüll Alfréd Akadémia, köszönet az MTK Budapestnek ezért – zárta gondolatait Patakfalvy Miklós.

Ezután Prof. Dr. Szabó Tamás, vezetőség tag értékelt:

– Jó itt köztetek, mert itt a jelen és a jövő is – kezdte, majd kérdéssel folytatta: Mit tehetünk közösen a sikerekért? Kell a fiatal sportoló, aki tehetséges, van kitartása, és el tudja viselni a kudarcokat, a sikereket egyaránt. De a tehetséget ki is kell virágoztatni. Ehhez kellenek a kiváló szakemberek, akik értik a szakmát, és részt vesznek sportolóink nevelésében. Fontos a mikrokörnyezet, a család, és a makrokörnyezet is, a közösség, az MTK Budapest közössége, ahol versenyzőink sportolnak, mert nem lehetnének egyedül sikeresek.

Leszögezte még, hogy Deutsch Tamással, 2014-ben, olyan műhelyt akartak létrehozni, ahol fiatal sportolóink a közösség erejével és a saját tehetségükkel nagyot alkothatnak. Azóta ez a közösség csaknem negyven főt számlál már.

Az esemény második részében, dr. Deutsch Tamás, a Magyar Testgyakorlók Köre Budapest és a Brüll Alfréd Akadémia elnöke megnyitotta az évadot, és megosztotta gondolatait a megjelentekkel:

– Az első szó a köszöneté és a gratulációé – kezdte, majd így folytatta. 2014 második felében, álomként indult az akadémia gondolata tíz sportág huszonkét versenyzőjével. Akkor még nem gondoltuk, hogy ilyen komoly sikert élünk át a következő időszakban. Jelenleg kilenc sportág, harmincöt ifjú sportolója kap támogatást. Az akadémia első teljes évében az egyesületi rangsorban az MTK Budapest a második helyen végzett, és ebben a teljesítményben már jelentős szerepet vállalt a Brüll Alfréd Akadémia is.

Az elnök elmondta még, hogy köszönet illeti a mestereket is. Nagy tudásuk segíti versenyzőinket a minél komolyabb sikerek eléréséhez. Köszönet a szakosztályok vezetőinek, az MTK Budapest vezetésének, valamint nem utolsó sorban a családoknak, mert ők a háttérből nyújtanak támogatást a sportolóknak. Majd így folytatta:

– A tavalyi sikerek feljogosítanak minket, hogy célként tűzzük ki magunk elé, hogy a Brüll Alfréd Akadémiának köszönhetően az idei év is a sikerekről szóljon, és a riói, valamint a 2020-as, tokiói olimpián minél több sportolónk ott legyen az olimpikonok között, mint éremesélyes versenyzők, de a csúcspont – reményeink szerint – a 2024-es, budapesti ötkarikás játékok lehetnek. A magyar sportot is szolgáljuk, de most, mint MTK-sok vagyunk büszkék rátok. Az ész mellett, szívvel és lélekkel legyetek ott minden megmérettetésen. A régieknek gratulálok, hogy a Brüll Alfréd Akadémiában folytathatják a munkát, az újaknak pedig sok sikert kívánok – zárta gondolatait az elnök.

Az esemény záróaktusaként került sor az idei tagságot igazoló oklevelek átadására. Köszöntötték az év utánpótlás-sportolóját, a tavalyi évben U21-es Európa-bajnokságot és világbajnokságot nyert karatékát, Hárspataki Gábort, és az év sportolóit is, köztük a VK-győztes, Liu Shaoangot.

Az elnöki beszéd:

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!