Atlétika
Magyari Zoltán

Estünk, keltünk... nyertünk

Publikálva: 2016.02.02 Frissítve: 2016.02.01

Soproni MAFC-NYME - MTK Törökbálint 63-66

A kosárlabdázásra alkalmatlan, balesetveszélyes, csúszós talajon játszott mérkőzésen, többször is tíz pont fölötti hátrányba kerültünk Sopronban. Szó szerinti és átvitt értelemben is, a padlóról felállva, nagy hajrával vívta ki csapatunk a győzelmet a SMAFC otthonában.

Soproni MAFC-NYME - MTK Törökbálint  63-66 (19-9, 20-25, 13-10, 11-22).

Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok

A „nem kezdtünk jól" kifejezés igen hízelgő ránk nézve, a hazaiak 9-0-ra majd 11-1-re is vezettek. Az első mezőnykosarunkat, Bihari Máté az ötödik perc végén dobta, majd a meccs nagy részében a hátrányt görgettük magunk előtt. Az első játékrészben nem sokszor zaklattuk az ellenfél gyűrűjén lógó hálót, és maradt a meccs elején összeszedett tízpontos hátrányunk (19-9).

Idő kellett, amíg megszokták játékosaink, hogy olyan talajon kellett kosárlabda sportot játszani, ami inkább alkalmas lett volna műkorcsolyázásra, mint a sportágunkban használatos kitámasztásra. Érthetetlen, hogyan engedélyeznek ilyen csúszós talajon bajnoki kosárlabda mérkőzést játszani.  Bonitzer Dávid többször is elvágódott, és a többiek is estek-keltek, az pedig csak a szerencsének köszönhető, hogy Horváth Kristóf nem sérült meg, amikor tempódobás közben mindkét lába kicsúszott, és ifjú kitűnőségünk vízszintesen vágódott a talajra.

A második negyed derekán nem volt jó az állásra pillantani (32-19). Horváth triplája számunkra jobb periódus kezdetét jelentette, és a félidő végén, Bihari Máté kosarával a nagyszünetre már csak öt pont maradt a hátrányunkból (39-34).

Bihari sikeres büntetői jelentették az első beírandó pontokat a második félidőben, és feljöttünk háromra. Na, majd most – gondolhattuk, de nem. A következő hét és fél percben egyetlen pontocskát szereztünk, és kezdhettük újra az eredmény utáni rohanást (50-37). A végig agilisan küzdő Bihari büntetői, Horváth újabb hárompontosa és Szabó Tibor kosara révén sikerült a negyed végére közelebb lopakodni, de még mindig elég nagy maradt a hazai előny (52-44).

Nem indult be a gépezet. Szabó találatára, Balogh triplája érkezett válaszként, majd az ezúttal is remekül játszó Jakab Péter középtávolijára megint Balogh kontrázott, alig nyolc perccel a meccs vége előtt, kilenc ponttal a Sopron vezetett (57-48). A mieink egy pillanatra sem adták fel. Horváth és Bihari ketteseire még Török tudott reagálni (59-52), de utána érkezett Boinitzer hármasa, Bihari közelije, majd újabb Boinitzer kosár, és két perccel a lefújás előtt, végre utolértük a SMAFC-ot (59-59). Utána két kosárváltás következett, és az utolsó perc 63-63-nál kezdődött. Miután a Sopron nem tudott pontot szerezni, valamivel több mint fél perccel a vége előtt, Szarvas Gábor időkérését követően mi támadtunk. Jakab triplája kimaradt, de Boinitzer leszedte a lepattanót. Ezúttal Horváth tripla kísérlete sem ment be, de Bihari gyűjtötte be a labdát. Megpróbálta feltenni, de labdástul elütötték, viszont megint övé lett a játékszer, és újra mi próbálkozhattunk. Jakab indította az akciót, beleállt egy triplába, bement. A maradék 3.8 másodpercben a hazaiak már nem tudtak pontot szerezni, így mienk lett a győzelem.

Tudtuk, nem lesz könnyű mérkőzés, annak ellenére, hogy több helyezésnyi különbség van a tabellán a csapatok között. A Sopron jól szervezett játékot játszott, a mérkőzés nagy részében jól dobtak játékosai, mi pedig nagyon megszenvedtünk a csúszós talajon. A küzdőszellem, a harcosság mégis meghozta a sikert. A győzelemhez legtöbbet Bihari, Horváth és Jakab tett hozzá, no és Szarvas Gábor. Vezetőedzőnknek ezúttal nem volt könnyű megtalálnia, hogy melyik ötöse lesz a nyerő. Bejött, és így versenyben maradtunk a legjobb négybe jutásért folytatott küzdelemben.

Szombaton nagy rangadóra van kilátás, a listavezető Veszprém érkezik Törökbálintra.

Szarvas Gábor: – Nagyon elégedett vagyok a csapat mai hozzáállásával, amivel ezt a nehéz győzelmet sikerült megszereznünk. Különösen a védekezésünk volt végig stabil és agresszív. 63 pontot kaptunk idegenben, úgy, hogy a Sopronnak volt öt-hat extra triplája a meccs folyamán. A támadásban többször nagyvonalúan kezeltük azokat a momentumokat, amikor átvehettük volna a vezetést és a mérkőzés irányítását. Ezen javítanunk kell! Jakab Péter 3.8 másodperccel a vége előtt dobott győztes triplája azok a kosárlabda adta felemelő pillanatok egyike, amelyekért érdemes volt megszületni. Gratulálok a csapatnak, büszke vagyok rájuk. Önbizalommal telve várjuk a következő mérkőzéseket – zárta összegzését vezetőedzőnk.

A találkozó részletes statisztikáját ITT találják!

A két klub utánpótlás-csapatai is megmérkőztek egymással, és fiataljaink is győzelemmel tértek haza a hűség városából: Soproni MAFC-NYME U20 – MTK Törökbálint U20  58-73.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!