Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Esportolóink több hlyen bizonyítanának

Publikálva: 2020.11.05 Frissítve: 2020.11.05 eSport

Bozó Patrik Belgiumban indult, Pro Clubs játékosaink a HPCL-ben bizonyíthatnak.

A Magyar Pro Clubs Bajnokság (HPCL) küzdelmei november 8-án, vasárnap kezdődnek. Első keretünk mellett akadémistáink is bizonyíthatnak a sorozatban. Ráczék továbbra is az első osztályban fognak szerepelni, míg akadémiánk új csapat lévén a harmadik vonalban kezdheti meg az új idényt.

K&H MNEB HPCL I. osztály (1. forduló):

ZTE FC Esport–MTK Budapest Esport 21:00

MTK Budapest Esport–ZTE FC Esport 21:30

Az első fordulóban a ZTE FC Esport ellen lép pályára első csapatunk, fiatal játékosaink a tizenhat csapatos harmadik divízióban rögtön két vetélytárssal mérkőznek meg, két-két találkozón. Az Airnergy Esporttal, illetve a Hajdúnánás FK – Gooalasso együttesével küzdenek meg a hat pont sorsáért.

K&H MNEB HPCL III. osztály (1. forduló):

Airnergy Esport–MTK Budapest FIFA Akadémia 20:00

MTK Budapest FIFA Akadémia–Airnergy Esport 20:30

MTK Budapest FIFA Akadémia–Hajdúnánás FK – Gooalsso 21:00

Hajdúnánás FK – Goolasso–MTK Budapest FIFA Akadémia 21:30   

Szimulátorosunk, Bozó Patrik a Sim Racing Company által szervezett ACC GT3 sorozat harmadik állomásán, a híres belga versenypályán, Spa-Francorchampsban indult.

Az október 18-i versenyről így nyilatkozott pilótánk:

– Az időmérőn mindössze a huszonegyedik helyet tudtam megszerezni. Továbbra sem tartozom azok köze, akik a kvalifikációban jól tudnak teljesíteni a mért körükön. A futamokon azonban képes vagyok ezt ellensúlyozni, hiszen itt remek tempóval tudok versenyezni.

– A futam esős körülmények között indult, ami azt jelentette, hogy minden eddigi teszt feleslegessé vált. Öt percem volt kitalálni, hogy lenne jól vezethető az autó a vizes pályán. Mindez sikerült is, hiszen a sok baleset mellett nagyon jó volt a tempóm, így egészen a hetedik helyig zárkóztam fel.

– Ezután – balszerencsémre – az előttem haladó pilóta hibázott, és vele együtt én is, így visszaestem a tizenkettedik pozícióba.

– Lassan száradt a pálya, ahogy elállt a zápor, így egyre jobban közeledett a kerékcsere, hogy az esőgumik helyett friss, lágy keverékű abroncsokra váltsak. A hibámat követően sikerült visszaverekednem magam a hetedik helyig, így elég jó pozícióból állhattam ki a boxba. Túl gyorsan hajtottam a boxutcában, ezért hiába jöttem vissza a tizenegyedik helyre, mert harminc másodperces büntetést kaptam, amiért csak magamat okolhattam. Így hiába kapcsoltam nagyobb fokozatra a végén, a tizenhatodikként intettek le.

– A hibám miatt sok pontot vesztettem, de ettől függetlenül izgalmas és tanulságos verseny volt.

Esport szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!