Kézilabda
Kekezovity Anna

Esport: Új versenyzőkkel bővült szakágunk

Publikálva: 2021.04.03 Frissítve: 2021.04.03 eSport

Bozó hosszabbított, több új igazolás érkezett. Három versenyző a Gran Turismo Sport, Matkovics Norbert pedig az Assetto Corsa Competizione szoftverében ülhet kék-fehér színekben a volán mögé.

Bozó Patrik, aki meghosszabbította szerződését:

– Az elmúlt években több sorozatban elindultam, amelyek között volt, ahol megadott kört kellett teljesítenünk, emellett endurance versenyeken is részt vettem. Az utóbbi kategória kedvesebb számomra.

Legbüszkébb az EzFixUK sorozatban elért első és második helyezésemre vagyok. Nem feltétlen a végső pozícióimra, hanem a teljesítményemre és a csatákra, amelyeket vetélytársaimmal vívtam.  Szívesen gondolok vissza a versenyekre.

Jelenleg egy Playseat Evolution és egy Fanatec CSL Elite felszereléssel szoktam indulni a versenyeken.  

Biztos vagyok benne, hogy az egyesület mindenben támogatni fog, ami szükséges a fejlődésemhez, amely főként a verseny közbeni folyamatos gyors tempó. Az utolsó futamokon már látszódott a javulás, de még mindig nem az igazi.

A kedvenc kategóriám a GT3, a kedvenc márkám pedig egyértelműen a McLaren.

Mák Attila:

Korábban az EGTM és az EGTL elnevezésű sorozatokban szerepeltem. Egyik OBH-s versenyemre vagyok a legbüszkébb, ahol első helyen végeztem.

Nagymértékű fejlődést szeretnék elérni a csapatban.

Jobban szeretem a sprintversenyeket, de a hosszú, endurance távú megmérettetéseket is kedvelem.

Kedvenc autóm a GT3 Porsche és a GT3 Jaguár.

Lőrinczy Roland:

Három éve szimulátorozom. A Realistic Racing Club, EGTM, IGTSH ENDURANCE és a OBH Gr3 csak néhány a korábbi sorozatok közül, ahol indultam. Legnagyobb sikeremnek az OBH Gr3 bajnoki címet tartom.

A versenyeken lévő társam egy Playstation Playseat és Thrustmaster-TGT kormányom.

Legkedvesebb kategóriáim a GT3 és a GT4, és szívesebben indulok 1-2 órás endurance versenyeken.

A kiegyensúlyozottságomban szeretnék javulni, amivel az elért eredményeim is bizonyára jobbak lesznek.

Matkovics Norbert:

Szimulátoros múltamból a különböző Gran Turismo Sport versenyeket emelném ki, ezeken vettem részt. Mindkét távon, így sprint- és endurance versenyeken is.

Az Independent csapatát erősítettem, de csábító volt számomra a Forma-1 is. Jelentkeztem az SBS (Side by side) ligába, ahol Forma-2-esként kezdtem a szezont. Itt két versenyhétvégét töltöttem el. Egy futamgyőzelemnek és egy harmadik helyezésnek örülhettem a sorozatban. Az ezzel párhuzamosan futó Forma-1-es szezonban megüresedett egy ülés, a liga vezetői pedig megadták nekem a lehetőséget. Ezt a szezont nem tudtam sajnos végigfutni, mert egy balesetem során megsérült a vállam, így a versenyzést is szüneteltetnem kellett. Ezt követően váltottam PC-re.

Az új platformon először az Assetto Corsa Competizione szoftverével ismerkedtem meg komolyabban, és jelenleg itt szerepelek. Playseat Challenge ülésben versenyzek, G29 kormánnyal.

Török Levente:

Saját rendezésű sorozatokon vettem részt az elmúlt időben, mivel korábbi munkarendem nem tette lehetővé, hogy komolyabb bajnokságokon induljak.

A GT Endurance Series szezonban összetettbeli két második és egy első helyet szereztem.

A World Sportscar Championshipben 1 egyéni és egy gyártói első helyet szereztem, utóbbit csapattársammal közösen.

Bozó Patrikkal és Lőrinczy Rolanddal együtt versenyeztünk az EGTM Driver Series bajnokságban.

Az összes elért eredményemre büszke vagyok, voltak jobb és rosszabb pillanatok, de ez jellemző az autóversenyzésre. Ezek közül azonban kiemelkedik a GT Endurance Series bajnokság, amely nagyon szoros volt elejétől a végéig. Mostani csapattársammal, Patrikkal rendszeresen összemértük erőnket.

A virtuális versenyautómat Playseat Challenge ülésből G29 kormánnyal irányítom.

A kedvenc versenysorozataim a hosszú távú versenyek, a kedvenc kategóriám pedig a GT4-től egészen az LMP1-esig. Ha tudok választani a márkák között, a Porschéra teszem a voksom.

Megvannak a céljaim, hogy mennyit szeretnél fejlődni. Patrik korábban sokat segített benne, hiszen ellene csak úgy rendelkeztem eséllyel, ha hibátlanul vezetek. Magabiztosságom után most a gyorsaságon szeretnék javítani, erre koncentrálok a jövőben. 

Szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!