Kézilabda
Farkas Johanna

Esport: Sportágat vált Virág András?

Publikálva: 2023.04.04 Frissítve: 2023.04.03 eSport

Az Exatlon bajnoka e-sportolónak állt – néhány órára.

Különleges élményben volt része karateszakosztályunk edzőjének, Virág Andrásnak. Az Exatlon élsportolóként is bizonyított bajnoka az MTK Budapest e-sportszakosztályánál vendégeskedett, ahol hivatásos e-sportolók társaságában tehette próbára képességeit a virtuális térben.

– Az életemből korábban valahogy kimaradt a konzolozás, van olyan társaságom, akik szoktak játszani, ilyenkor én is elmegyek, de inkább csak jól érzem magam, éppen ezért nem is tudok FIFÁ-zni. Viszont így is nagyon érdekes és meglepően élvezetes volt profi oldalán kipróbálni ezt az egészet – mondta az Új Hidegkuti Nándor Stadion E-sport Arénájában tartott bemutató után Virág András, az MTK Budapest karateszakosztályának edzője. A korábbi Exatlon egyik bajnoka volt az MTK Budapest e-sportszakosztályának sztárvendége a hétvégén, amikor hivatalosan is bemutatták a szakosztály új támogatóját, a Platinum e-Space Hungary Zrt.-t, valamint az újonnan megalakult Rocket League csapatot.

András kettő a kettő elleni játékban, az MTK FIFA Pro Clubs együttesének kapitányával, Pápai Bálinttal karöltve ült a konzol elé.

– Nem tudnám megmondani, hogy ő volt-e a jobbkezem, vagy én neki a két bal, mindenesetre tényleg jó volt, hogy ott ült mellettem és tudott súgni, melyik gombot nyomjam, hogyan passzoljak hozzá, hogy aztán jó legyen – idézte fel az élményt az MTK Budapest többszörös magyar bajnok karatésa, akit anno néhány sikertelen próbálkozás riasztott el a gaming világától.

– Egyetemistaként volt, hogy szerveren a Counter-Strike nevű lövöldözős játékkal játszottunk, és számomra egyszerűen élvezhetetlen volt, mert ahogy beültem a gép mögé és léptem kettőt a karakterrel, már kaptam is egy »head shotot«. Akkor rájöttem, hogy ez nem az én világom. Maradok inkább a pusztakezes verekedésnél, mert abban tudom, hogy jó vagyok – utal ezzel a karatéra.

Az MTK profijaitól kapott kóstoló azonban új irányba terelheti Andrást, aki egyébként a patinás fővárosi klub karateszakosztályánál is edzősködik.

– Ha kapok felkészülési időt, és van mellettem valaki, aki megtanítja a játékot, még el is tudom képzelni, hogy kipróbáljam magam online versenyen. Azt viszont megtippelni sem tudom, mennyi felkészülés kellhet hozzá. Már csak a Counter Strike-os példából is kiindulva” – felelte a kérdésre, el tudná-e képzelni, hogy a jövőben online FIFA-tornán is megméresse magát. Egyelőre viszont az a valószínűbb forgatókönyv, az E-Sport Arénában lejátszott mérkőzése egyszeri alkalom marad.

– Nem mondom, hogy esetleg a gyerekemmel, gyerekeimmel nem fogok játszani ilyeneket. De abban azért biztos vagyok, hogy a karatét nem cserélném le, hogy e-sportoló legyek, bármennyire jó élmény is volt ez a bemutató. Ám mint kikapcsolódás, lehet rákapok ennek is az ízére – tekintett előre Virág András.

Az MTK Pro Clubs csapata a negyedik helyen zárt a magyar élvonal hétvégén véget ért tizenharmadik szezonjában, mindössze egy ponttal lemaradva a dobogóról. Az együttes jövőre szeretne a bajnoki címért küzdeni, Pápai Bálint csapatkapitány szerint pedig erre minden esélyük meg is lesz.

– Hiszek abban, hogy az új támogatónknak köszönhetően minden egyes játékos mögé még jobban oda tudunk majd állni – fogalmazott az e-sportoló, a Virág Andrással közös bemutatón.

A szakosztály támogatója:


Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!