Atlétika
Szabó Beatrix

Esport sikereket hozott a hétvége

Publikálva: 2021.01.12 Frissítve: 2021.01.12 eSport

Nagycsapatunk mindkét mérkőzésen nyert az élvonalban, akadémiánk három pontot szerzett a harmadik osztályban. A HPCL válogatottban pályára léphetett több játékosunk is. Szimulátorosaink Franciaországban ültek volán mögé.

HPCL I. osztály:
15-16. forduló

Január 10-én, vasárnap esportolóink éllovasként fogadhatták a Future Gaming gárdáját, akik öt szerzett ponttal a kiesőzónában tartózkodtak.

Csapatunk célja a riválisokkal szembeni előny növelése volt. Mindezt remekül segítette, hogy az élmezőny tagjai egymással mérkőztek meg.

A párharc mérkőzéseit ITT láthatják. 

MTK Budapest esport–Future Gaming 3-0 (Horváth 37., 79., Hajdú 51.)

Az első találkozót kiváló játékkal nyertük meg. Gördülékenyen és könnyedén alakultak ki a helyzetek, amelyekből hármat gólra tudtak váltani támadóink. Horváth két alkalommal volt eredményes, a harmadik találatot Hajdú jegyezte.

Future Gaming–MTK Budapest esport 1-3 (Majorosi 11., Horváth 51., Hajdú 60., ill. Sinkó 26.)

A visszavágón Horváth és Hajdú ismét betalált. A fiatal támadók remek teljesítményt nyújtották a párharc mindkét összecsapásán. Mellettük Majorosi iratkozott fel az eredményjelzőre, akinek látványos lövése tökéletesen landolt a kapu felső sarkában.

Vetélytársunk is betalált Sinkó révén. A fejesekre tervezett támadó pontosan érkezett az ívelésre, és a hálóba lőtt. Gólja ekkor még egyenlítést ért, azonban Horváth a térfélcserét követő percekben ismét megszerezte csapatának a vezetést.

Vetélytársaink mindannyian vesztettek pontokat, így esportolóink növelték előnyüket a tabellán. Együttesünk jelenleg harmincnyolc ponttal áll – a Future Gaming elleni első találkozó technikai gondok miatt még nincs feltöltve – így három egységgel kevesebb a jóváírt pontunk.

A tabellát ITT tekinthetik meg. 

HPCL III. osztály:
23-24. forduló

Akadémiánk a vetélytárs Rákosmente RKSK esport csapatával mérkőzött meg a harmadik divízióban.

MTK Budapest FIFA Akadémia–Rákosmente RKSK esport 1-0 (Cavalcanti 16.)

Sikerrel nyitottak ifistáink, és Cavalcanti góljával sikerült megnyerniük a találkozót.

Rákosmente RKSK esport–MTK Budapest FIFA Akadémia 2-0 (Taylor 4., Eusébio 63.)

A visszavágón elszenvedtük ötödik vereségünket a szezonban. Támadóinknak nem sikerült betalálni, és a felforgatott védelem nem működött tökéletesen. Taylor és a portugál legendáról elnevezett Eusébio góljaival nyert riválisunk.

Akadémiánk maradt a negyedik helyen, miután a TRM esporttal szemben komoly előnyt épített ki magának az előző fordulókban.   

A mérkőzéseket ITT nézhetik vissza. 

A pontvadászat állását ITT tekinthetik meg. 

VPG Világbajnokság:
1-2. forduló

Január 9-én, szombaton HPCL válogatottunk elkezdte szereplését a Virtual Pro Gaming által szervezett világbajnokság selejtezőjén. Együttesünkből Kiss Ákos, Hajdú Viktor, Nyári István és Fehér Bálint is a nemzeti csapat tagja.

A sorozatot Bosznia-Hercegovina és Málta ellen kezdték, ahol Kiss kivételével pályára léptek esportolóink.

Bosznia-Hercegovina–Magyarország 2-4 (Mupinho 21., Ismooo 41., ill. Bühner 12., Kurucz 56., 66., 90.)

Bosznia-Hercegovina ellen fordulatos mérkőzésen nyert a magyar csapat a HELL Honvéd támadója, Kurucz mesterhármasával. Mellette a Puskás Akadémia esport támadója, Bühner talált be.

Málta–Magyarország 0-0

Málta komoly játékerővel rendelkezik a pro clubs világában, amit ez a találkozó tökéletesen megmutatott. Mindkét félnek adódtak lehetőségei a három pont megszerzésére, azonban gólképtelenek maradtak a csapatok.

Szimulátor:

Január második hétvégéjén szimulátorosaink együtt vettek részt háromórás versenyen a francia Paul Ricard pályán. A rajthely a két versenyző átlagából jött ki, így szimulátorosaink a tízedik helyről indulhattak.

A futam korai etapjában felzárkóztak egészen a hatodik helyig, azonban egy hiba következtében visszaestek pilótáink a tizenharmadik pozícióig. Végül ötödikként intette le őket a kockás zászló, miután remek versenytempójukkal visszaelőzték versenytársaikat.

Szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!