Vívás – kard
Szatmári András

Esport: Pápai nyert Felcsúton, kettős vereség a HPCL-ben, győzelem a harmadik eseményen és harmadik hely Angliában

Publikálva: 2022.06.08 Frissítve: 2022.06.08 eSport

Pápai Bálint első sikerét aratta kék-fehér színekben, a Veszprém Futsal Esport mellett a ZTE-től is vereséget szenvedtünk a Magyar Pro Clubs bajnokság kilencedik játéknapján, Rocket League-játékosaink hibátlan hétvégét produkáltak, Endrődi Dominik fordulatos futamon állhatott dobogóra.

FIFA: 

1v1: 

Puskás-Suzuki Kupa (Esport): 

Két ötfős csoportba kerültek a sportolók a kupán, ahol pro clubs-játékosunk, Pápai Bálint győzedelmeskedett, csapattársát, Gódor Donátot győzte le a legjobb négy között.  

A tornát megnyerő Pápai így számolt be sikeréről: 

– Az első meccsen a Veszprém esportolójával játszottam. Kétszer szerzett vezetést, de a végén 3-2-re nyertem. Aztán a honvédos, Csabcsi volt ellenfelem a legnehezebb meccsen, de itt is sikerült fordítanom, és hat ponttal álltam. A harmadik meccsen viszonylag sima, 3-1-es győzelmet arattam Rózsa Gergő ellen. A zárómérkőzésem Apró Márk ellen volt, őt 5-1-re győztem le, itt már felszabadultan tudtam játszani. Tizenkét ponttal és százszázalékos teljesítménnyel mentem tovább az első helyen a csoportból. 

Az elődöntőt Donát ellen játszottam, ami rendkívül nehéz meccs volt. Az első félidőben előtte adódtak helyzetek, viszont a végén kétgólos előnyt szereztem, ami a győzelmet jelentette. 

A döntőt szinten Csabcsi ellen vívtam. A meccs első feleben neki voltak helyzetei, azonban itt is tudtam kétgólos előnyt szerezni, így a döntőben is 2-1-re sikerült legyőznöm.

Pro Clubs:

Hungarian Pro Clubs League 

17-18. forduló:  

MTK Budapest Esport–Veszprém Futsal Esport 0-1 

A találkozó egyetlen találata a 29. percben született, amikor a jobb oldalon induló Kocsist indította Balogh. A szélső a labdát a rövid sarokba helyezte, ez csapatának három pontot ért.  

ZTE FC Esport–MTK Budapest Esport 1-0 

A találkozó a 87. percben dőlt el, miután kapusunk kirúgását tudták megszerezni a hazaiak. A játékszert sikeresen játszották be a tizenhatoson belülre, amit Süli váltott gólra. 

Kettős vereségünket követően az ötödik helyre estünk vissza. 

Rocket League: 

Hungarian Open 2021-22: Spring League - Event #3 

Június 4-én és 5-én a harmadik event rájátszásán léptünk pályára, ahol az Exhelp Gaming gárdájával kellett megmérkőznünk a legjobb négy közé kerülésért.  

MTK Budapest Esport–Exhelp Gaming 4-1 

A párharcot fölényes győzelemmel kezdtük, amit hosszabbításban aratott sikerünk követett. Ellenfelünk a negyedik összecsapáson tudott szépíteni, a továbbjutás sorsát az ötödik, egyben végsőn találkozón döntöttük el.  

WiLD Multigaming–MTK Budapest Esport 0-4 

Vesztes játszma nélkül jutottunk a döntőbe riválisunk ellen, azonban két alkalommal is a hosszabbításban sikerült megszereznünk a győzelmet. Az első találkozón ráadásul öt percet kellett várni az aranygólra. 

MTK Budapest Esport–Future Esports 4-0, 4-0 

A párharc sikerességének védelmünk adta meg az alapot, hiszen átlagban alig több, mint egy gólt szerzett riválisunk. Játékosinknak ezt minden alkalommal sikerült felülmúlni, így vesztes játszma nélkül nyertük meg a harmadik eseményt.  

Szimulátor:  

Hungarian e-Sport Series F1 League 

Június 6-án Silverstone-ba látogatott az ezüst kategória, ahol szakosztályunkat Endrődi Dominik képviselte. A kvalifikációt követően harmadik helyről rajtolhatott pilótánk, miután közel három tizedes lemaradásban volt pole-pozíciót szerző riválisától.  

A futamon Endrődi már a második kanyarban megelőzte Indie-t, és a második pozícióba lépett fel. A tizenegyedik körben HexBencét is maga mögé tudta utasítani, és átvette a vezetést. Riválisai előbb váltottak a lágyabb keverékű abroncsra, amivel két másodperces előnyt autóztak ki a kopottabb gumikon lévő, tovább kintmaradó Endrődivel szemben, ezzel meg is előzték pilótánkat. Ezt a különbséget sikerült ledolgoznia, azonban nem tudta visszaelőzni vetélytársait, és a harmadik helyen intette le a kockás zászló.  

Szakosztályunk támogatója: 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!