Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Esport: negyedik helyen telelünk

Publikálva: 2021.12.30 Frissítve: 2021.12.29 eSport

Féltávhoz érve két pontra vagyunk lemaradva a dobogótól.

November 14-én rajtolt el a pontvadászat a FIFA 22 szoftverén. A mezőnyben jelentős változások történtek, miután két együttes nem nevezett a legújabb kiírásra. Ennek köszönhetően az eredetileg a kiesés sorsára jutó gárdák is az élvonalban kezdhették a szezont.

1. játéknap:

MTK Budapest Esport–Veszprém Futsal Esport 1-1

Az előző kiíráshoz hasonlóan ismét a Veszprém ellen indítottuk a szezont. A két együttes összecsapásain rendszerint kevés találat született, ami az első fordulóban is így volt. Balásfalvi góljára Balogh válaszolt, aki büntetőből tudott egyenlíteni.

Hajdúnánás FK-Goolasso–MTK Budapest Esport 1-2

Az újonc ellen hátrányból sikerült megszereznünk a győzelmet. Támadónk, Gódor Donát talált be mindkét alkalommal, így sikerült begyűjtenünk a három egységet.

Negyedik helyről várhattuk a folytatást.

2. játéknap:

November 21-én mindkét találkozón vereséget szenvedtünk a HPCL-ben.

LvL Up Esport–MTK Budapest Esport 1-0

Az első percekben három sarokrúgást követően is veszélyeztetni tudtunk, a negyedik, elrontott szögletet után érkező ellenakcióból mégis mi kerültünk hátrányba. A hátralévő játékidőben nem sikerült az egyenlítés, így első alkalommal maradtunk alul el az idényben.

ZTE FC Esport–MTK Budapest Esport 1-0

Zalai vetélytársunknak szintén elegendő volt egy találatot szerezni a három pontért. Az első félidőben Gyulai lőtt Bíró hálójába.

A szerzett pont nélküli két találkozó következtében a hetedik helyre estünk vissza.

3. játéknap:

November 28-án a csalódást keltő második játéknapot követően megváltoztatott kezdővel léptünk pályára.

MTK Budapest Esport–Grosics Alapítvány 1-1

A kiváló szezont futó Kovács Dániel első alkalommal talált be a pontvadászatban, amikor a pontrúgást követően hátvédünk emelkedett a legmagasabbra. A győzelmet azonban nem sikerült megszerezni, hiszen a vendégek Ács révén kiegyenlítettek.

MTK Budapest Esport–PTE PEAC 3-0

A mérkőzést a sziporkázó Gódor Donát mesterhármasa döntötte el, aki teljesítményével számos találkozót döntött el.

4. játéknap:

Az évad legjobb produkcióját nyújtottuk december 5-én, amikor a dobogó eléréséhez elengedhetetlen hat pontot gyűjtöttünk be.

MTK Budapest Esport–TrollFoci-Hálószaggató Esport 2-1

Az élmezőnyhöz tartozó TrollFoci-Hálószaggató együttesét két szögletnek köszönhetően sikerült legyőzni. Balásfalvi, majd Pápai sarokrúgását mindkét alkalommal Fehér továbbította társának. Első alkalommal Gódor Donát ollózta a hálóba a játékszert, a végjátékban pedig Kovács Dániel szerezte meg a győzelmet érő gólt.

Vasas SC GLT–MTK Budapest Esport 0-2

A TrollFoci esportolói elleni mérkőzés az utolsó pillanatig kiélezett küzdelme érezhetően gyengítette játékosaink koncentrációját, akik visszafogottabb játékkal tudták megszerezni a győzelmet angyalföldi riválisunk ellen.

5. játéknap:

MTK Budapest Esport–HELL Honvéd 3-1  

A találkozón nyújtott teljesítményünkkel teljesen megérdemelten kerekedtünk felül kispesti riválisunkon. Balásfalvi duplája mellett légiósunk, Orkhan Aliyev talált be. Mindhárom gólnál Binder szolgálta ki társát.

MTK Budapest Esport–Puskás Akadémia Esport 0-2 

A komoly változásokon átmenő együttes az előző kiírásban szerzett bajnoki címét követően ismét a táblázat listavezetőjeként várhatta a találkozót. A kilencven perc a vendégék sikerét hozta, akik két alkalommal is betalltak.

6. játéknap:

December 12-én léptünk utoljára pályára a szezon őszi felében.

MTK Budapest Esport–Genesis Gaming 1-0

A kiesés elől menekülő Genesis Gaming védelmét Pápai szögletét követően sikerült feltörnünk, amikor az őrző nélkül maradó Kovács Dániel tálalt Gódor elé, aki a kapuba lőtt.

Veszprém Futsal Esport–MTK Budapest Esport 0-1

A visszavágókat győzelemmel nyitottuk, miután az első találkozóval ellentétben ezúttal érintetlen maradt a hálónk. A sikert érő gólt Orkhan Aliyev szerezte meg a 87. percben.

Bírónak az utolsó fordulóban csupán egy alkalommal kellett védenie a száznyolcvan percnyi játékidő alatt.

A HPCL január 9-én folytatódik, amit a negyedik helyről várhatunk. Tizenkét találkozónk alatt hét alkalommal bizonyultunk jobbnak ellenfelünknél, kétszer voltunk kénytelenek osztozkodni a pontokon, három összecsapáson pedig vereséget szenvedtünk.

Szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!