Karate
Hárspataki Gábor

Esport: nagyszerű hetet zártak esportolóink

Publikálva: 2022.03.10 Frissítve: 2022.03.10 eSport

Szimulátorosaink egyéniben és összetettben is élen állnak az F1HL Elit 1-es mezőnyében, FIFA-játékosaink az OGEX sorozata mellett a nemzetközi porondon is remekelnek, Rocket League együttesünk pedig – az új formában rendezett Hungarian Openen – egészen az elődöntőig menetelt.

FIFA Pro Clubs:
 
Az International eLeague sorozatban szereplő magyar válogatott hátvédünk, Czékus Bence képviselte együttesünket, aki első címeres mezben lejátszott találkozóiról számolt be.
 
Az első játéknapra február 19-én került sor, azt a török válogatott ellen kezdtük. A mérkőzésen az új kerettel pályára lépő nemzeti csapat 2-1-es vereséget szenvedett. Következő összecsapásunkon hazai pályán fogadtuk a német gárdát, azonban a jó kezdés ellenére sem sikerült megszereznünk első győzelmünket (2-3). Válogatottunk számára legnagyobb presztízzsel a harmadik találkozó bírt, ahol 2-0-ra sikerült nyernünk Románia ellen.
Február 26-án szintén három összecsapás várt ránk: először idegenbeli győzelmet arattunk Skócia ellen (0-3), majd pedig Koszovó ellen szereztünk maximális pontszámot izgalmas és szoros találkozón (1-0). A játéknap végére az angol válogatott elleni diadalmas, ötgólos sikerrel tettünk pontot.
Március 5-én Bulgáriát fogadtuk, 2-1-re nyertünk, majd pedig két távoli ország csapatával küzdöttünk meg. A földrajzi távolságok miatt kialakuló gyenge szerverkapcsolat nem segítette idegenbeli szereplésünket, így Irakkal szemben 6-0-ás vereségbe szaladtunk bele, a dél-afrikai válogatott ellen pedig csak az utolsó percben sikerült pontot mentenünk (1-1).
 
Jelenleg a harmadik helyet foglaljuk el a válogatott tabellán.
 
FIFA 1v1:
 
1v1-es játékosunk, Gódor Donát az Országos Gaming Expo (OGEX) szolnoki selejtezőjén indult. A versenyen 7-0-ás győzelemmel kezdett, ahol ellenfele a visszavágó előtt feladta a küzdelmet. A második körben Horváth Gáborral, a 2021-es K&H FIFA Kupa bajnokával mérkőzött meg, akit az első összecsapáson 3-1-re sikerült legyőznie. A visszavágón egygólos vereséget szenvedett, de összetettben így is sikerült kiharcolni a továbbjutást. Utolsó ellenfele „Rettenet93” volt, aki ellen vesztett állásból sikerült fordítania a visszavágón, így játékosunk bejutott a március 11-én 17:00-kor kezdődő döntőbe.
 
Rocket League:
 
A Hungarian Open ebben a szezonban sokat változott. A liga átvette a nemzetközi RLCS (Rocket League Championship) svájci rendszerű lebonyolítási mintáját. Az új formátum miatt rendezték meg az Őszi Liga Invitational bajnokságát, ahonnan a legjobb gárda automatikusan kvalifikálja magát az első helyszíni rendezvényre. A csoportkörben remekül teljesítettünk, és már az első napon bejutottunk a rájátszásba – három nyert mérkőzéssel –, melyen további hét csapat vehetett részt. Első ellenfelünk a Team Plague csapata volt. A csoportkörben nagyon szoros mérkőzésen nyertünk ellenük, de az egyenes kieséses szakaszban már magabiztos 4-1-es győzelmet arattunk. A döntőbe kerülésért a Wild Multigaming együttesével kellett megküzdenünk. A kiélezett párharcot a hetedik mérkőzés döntötte el (best of 5), ahol vetélytársunk tudta megszerezni a győzelmet, így ideje korán ért végett számunkra az Invitational bajnokság.
 
Szimulátor:
 
Március 3-án Imolába látogatott az F1HL Elit 1-es mezőnye. Endrődi Dominik a hetedik, Kulcsár Előd pedig a tizenhatodik helyről indulhatott az Emilia-Romagna-i nagydíjon. A változó körülményekkel zajló futamon egymás mögött futottak be pilótáink. Domot ötödikként, Elődöt pedig hatodikként intette le a kockás zászló. Riválisa hibájának köszönhetően egyéni összetettben Dominik vette át a vezetést, Előd pedig a konstruktőri táblázaton áll élen csapattársával.
 
Szakosztályunk támogatója:
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!