Kézilabda
Fekete Bozsana

Esport: Nagy különbségű győzelmet fájó vereség követett

Publikálva: 2021.02.18 Frissítve: 2021.02.18 eSport

Debütáltunk az Európa-liga selejtezőjében, ahol spanyol és belga vetélytársunkkal mérkőztünk meg.

Február 17-én, szerdán indult az Európa-liga, melyben a kvalifikáció egyedi módszer alapján zajlik. A selejtező körében nyolcfős csoportba kerültek az indulók, ahonnan a legjobb három jut be a főtáblára.

Spanyol és belga riválisunkkal kezdtünk az első játéknapon.

MTK Budapest esport–S2V esport 4-0

A sorozatban nagyszerűen debütáltunk, spanyol vetélytársunk támadó felfogásához remekül sikerült alkalmazkodnunk. A három hátvéddel felálló együttes védői nem tudták felvenni a tempót gyorsabb szélsőinkkel, akik rendszerint a félpályáról indulva jelentettek veszélyt. Csatáraink előzékenyen szolgálták ki egymást, a négy gólt négy különböző játékos szerezte. 

MTK Budapest esport–OTP FC 0-2

A második találkozón vetélytársunk hasonló taktikát alkalmazott, mint együttesünk az S2V ellen. Saját térfelükön nagyszerűen tömörültek, majd ellentámadásokkal próbálkoztak védelmünket feltörni.

A vezetést a 34. percben szerezte meg a vendégegyüttes, amikor a támadók együttes erővel szerezték vissza a játékszert kapunk előterében. A lövést Bíró nem tudta hárítani, és a vonalra befutó Fehér sem tudott menteni.

Az előny birtokában ellenfelünk megfontoltabban vezette támadásait, azonban nem adta fel a második gól megszerzésének lehetőségét.

A második félidőre egyre inkább átvette csapatunk az irányítást, ami a helyzetek számában is megmutatkozott, támadóinknak viszont nem sikerült az egyenlítés. A találkozó utolsó perceiben a belga gárda ismét betalált, így elszenvedtük első vereségünket az Európa-ligában.

A találkozót ITT tekinthetik meg. 

Szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!