Atlétika
Nemes Rita

Esport: MTK Budapest fölény az ország első FIFA23 versenyén, baleset Kanadában

Publikálva: 2022.10.05 Frissítve: 2022.10.05 eSport

1v1-es FIFA játékosaink a PlayIT Show-n léphettek pályára a FIFA23 megjelenésének másnapján, Endrődi Dominik pedig Montréalban ült volán mögé.

FIFA 1v1:

Október 1-jén, szombaton a BOK Csarnokban rendezett PlayIT Show keretein belül vettek részt egyéni játékosaink az ország első FIFA23 versenyén.
 
Első helyen Horváth Gábor végzett, aki veretlenül menetelt a felső ágon, majd tizenegyesekkel megnyerte a döntőt csapattársa, Pápai Bálint ellen. Majorosi Krisztián a felsőági elődöntőben elszenvedett vereséget követően a negyedik helyen zárt. Negyedik kék-fehér indulónk, Gódor Donát hamar búcsúzni kényszerült a tornától.

 A kupát elhódító Horváth Gábort kérdeztük élményeiről:

Nagyon jól éreztem magam, a szervezők nagyon segítőkészek voltak. A mérkőzéseket kommentáló Horti Gábor pedig nagyszerű hangulatot teremtett a torna alatt. A jó képeségű játékosoknak köszönhetően nívós találkozókon mérkőztünk meg egymással, ahol szerencsére mindig tudtam a saját játékstílusomat alkalmazni. Az első helyem ennek is köszönhetem. Külön öröm számomra, hogy az első négy helyezettből három MTK-s játékos lett. Innen is gratulálok nekik.

Szimulátor:

Pilótánk, Endrődi Dominik és a Hungarian e-Sport Series F1 Silver liga mezőnye múlt hét szerdán Kanadába látogatott. Az időmérőn Endrődi remekül teljesített, így a második helyre kvalifikálta magát. Csak csapattársa tudott gyorsabb egykörös tempót menni, amivel bebiztosították a Ferrari első sort a rajtrácson.

A futamon esős körülmények között indult el a mezőny, és jó rajtjának köszönhetően Endrődi a sort vezetve fordult el az első kanyart követően. Sokáig tartotta előnyét, majd a száradó pályán az elsők között váltott sima abroncsokra, amivel az ötödik helyre csúszott vissza. Mögötte érkező vetélytársával, Darvassal harcolt a pozíciójáért, amikor a Haas pilótája okozott balesetet mindkettőjük pozícióját rontva. Sérült szárnyával végül negyedik helyen zárta a futamot versenyzőnk. A Kanadai-nagydíj IDE kattintva nézhető vissza.

 

Szakosztályunk támogatója:

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!