Taekwondo
Patakfalvy Luca

Esport: Mindent elért karrierje alatt a visszavonuló Bacsa

Publikálva: 2021.04.02 Frissítve: 2021.04.02 eSport

Bacsa Soma 2018 őszén csatlakozott szakosztályunkhoz. Elmesélte, miért igazolt el a regnáló bajnoktól együttesünkbe, és milyen szerepe volt Majorosi Krisznek a váltásában.

– Mikor és hogyan ismerkedtél meg a pro clubs játékmóddal?

– A FIFA 18 megjelenésekor kerültünk a pro clubs világába Majorosi Krisztiánnal. Miatta ismerkedtem meg ezzel a játékmóddal. Pár hónapig ugyanabban a csapatban játszottunk, de az élet úgy hozta, hogy a bajnokság kezdete előtt Krisz eligazolt az MTK csapatába, én pedig az egykori Real Leyendasba.

– Az első szezonodban rögtön a szezon csapatának tagja voltál a második divízióban. Mennyire kedvezett az akkori szoftver mechanikája a játékstílusodnak?

– Amikor a Pro Clubs módot kipróbáltam, hamar kiderült, hogy a középpályán érzem a legotthonosabban magam. A pályafutásom egészét tekintve főleg balszélső voltam, de ha kellett, támadó középpályásként próbáltam segíteni a csapatnak. A FIFA 18 mechanikája kedvezett az én játékstílusomnak, ami inkább a rövid passzokra, a gólpasszokra és a „visionre" épült.

– 2018 szeptemberében bajnoki címet ünnepeltél előző csapatoddal, a Zylex esporttal, mégis váltásra szántad el magad, és csatlakoztál hozzánk. Mi állt az akkori döntésed hátterében?

– Két oka volt annak, hogy csapatot váltottam. A Real Leyendas csapatával – amely a Zylex esport nevet is viselte – sikerült megnyernünk a másodosztályt, a következő szezonban meg az élvonal küzdelmeit is. Feltettem magamnak a kérdést, hogy képes lennék-e hasonló sikereket elérni egy másik csapatban, és végül ez is vált a legfőbb motivációmmá. A másik oka a váltásomnak pedig az volt, hogy Krisztián jelezte, leigazolna engem az MTK, úgyhogy hamar eldőlt, hol fogom folytatni a pályafutásomat.

– Az utolsó idényedben sikerült a triplázás, ráadásul két együttes színeiben is bajnoki címet szereztél, ami keveseknek sikerült. Milyen érzés így szögre akasztani a kontrollert?

– A végső célomat az utolsó idényemben elértem, sikerült az MTK színeiben is aranyérmeket szerezni. Azt hiszem, ki lehet jelenteni, hogy a csúcson fejezem be a karrierem, ami mindenképp büszkeséggel és boldogsággal tölt el.

– Mely pillanatokra fogsz legszívesebben visszaemlékezni?

– Több szép emlékkel hagyom magam mögött a pályafutásom: feljutás az első osztályba a Real Leyendas csapatával, a bajnoki cím elhódítása rögtön az első szezonban, az MTK csapatával ezüstérem és a triplázás, de ami számomra talán a legkedvesebb: a végtelen jókedv az edzéseken, az egymásért küzdeni akarás a mérkőzéseken, a csapategység, a team buildingek, illetve az új barátságok megkötése.

Szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!