Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Esport: megkezdődött a Hungarian E-sport Series

Publikálva: 2022.09.17 Frissítve: 2022.09.17 Evezés

Szimulátorosunk, Endrődi Dominik a szeptember 14-én rajtolt Hungarian E-sport Series Silver osztályában folytatja a nyári szünet után.

Az előző bajnoki szezon harmadik helyét követően most a dobogó legfelső fokát tűzte ki célul magának Endrődi, aki a szezon mellett az új szoftvert is értékelte, amely az eddigi legmegosztóbb kiadásra sikeredett a fejlesztőktől. Ő ennek ellenére hamar megismerkedett az új irányítással és izgatottan várta az első rajtot. A bajnokság szeptember 14-én, szerdán kezdődött az ezüst liga versenyzőinek, amikor a Hungaroring aszfaltján mérték össze tudásukat a pilóták.

Endrődit kérdeztük az új szoftverrel kapcsolatban:

‒ Miben változott az F1 2022 a tavalyi játékhoz képest? 

‒ Nekem összességében jobban tetszik, és talán mondhatom, hogy jobban is fekszik a játék kezelhetősége. 

‒ Nehéz volt alkalmazkodni az új irányításhoz?

‒ Gyakorlás kérdése, mennyire könnyű vagy nehéz alkalmazkodni. Az elején nagyon nehezen éreztem rá a kicsúszásgátló nélküli vezetésre, viszont minél többet játszottam vele, annál jobban kezdtem el érezni a határokat. Mostanra viszont sikerült hozzászoknom az irányításhoz.

‒ Az idei talán az eddig legmegosztóbb játéka a Forma 1-nek. Milyen gyakran találkoztál játékhibákkal, amelyre a közösség gyakran panaszkodik?

‒ Egész ritkán futok bele játékhibába, az elmúlt időszakban nekem nem volt nagyobb gondom a szoftverrel. Amiről tudok, hogy az „old gen” konzolokon (Xbox One, PS4) van hangszakadásos probléma, ami szerintem majd frissítéssel kiküszöbölhető lesz.

A szezon első versenyén Dominik ötödik helyen végzett, ezúttal Ferrariban. A futam a linkre kattintva nézhető vissza.

Szakosztályunk támogatója:

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!