Kézilabda
Mészáros-Mihálffy Adrienn

Esport: maratoni döntő vezetett a címvédéshez

Publikálva: 2022.07.10 Frissítve: 2022.07.10 eSport

Rendkívül hosszú és izgalmas, 14 szettes döntőben védte meg címét az MTK Budapest Rocket League csapata a K&H Junior Rocket League Kupán. Az MTK Budapest Esport Arénájában rendezett döntőn, nézők előtt bizonyíthatott a négy legjobb magyar csapat.

Július 9-én, szombaton rendezték a K&H Junior Rocket League Kupa 2022-es kiírásának döntőjét az MTK Budapest Esport Arénában. A verseny nyílt selejtezőjén továbbjutó, majd a szintén online zárt selejtezőn legjobbnak bizonyuló négy magyar csapat mérte össze tudását a 300 ezer forint összdíjazású finálén. 

Csapatunk az első mérkőzésén a Budapest Five-val találkozott, ahol kissé meglepő módon sima 3-0-s győzelemmel (5-1; 3-2; 3-2) sikerült tovább lépnünk. A felső ági döntőben a másik győztes Wild Multigaminig-el csaptunk össze, ahol szintén vesztett szett nélkül nyertük a párharcot (2-0; 3-2; 5-3). Az első mérkőzésen elszenvedett vereség azonban feltüzelte a BP5 játékosait és az alsó ágon határozottan meneteltek a nagydöntőig, ahol újra játékosainkkal, Juhász "Mateos" Mátéval, Yem "richmond" Richárddal és Zubor "Gogi." Ádámmal találták szemben magukat.

A végső összecsapás azonban a várt izgalmaknál is nagyobb katarzist hozott. A négy győzelemig tartó nagydöntő első etapja 3-4-es Budapest Five győzelemmel ért véget, ráadásul a hetedik mérkőzésen, a rendes játékidő lejártával 8 percet és 45 másodpercet kellett várni az aranygólra, ami a magyar bajnokságok történetében a második leghosszabb hosszabbítást jelentette. A vendégcsapat alsó ágról nyerte meg a Grand Finalt-t, így a szabályok szerint "bracket reset" következett, ami a döntő újra játszását jelentette, így folytatódtak az izgalmak. Az újabb, négy győzelemig tartó összecsapáson felváltva nyerték a csapatok a szetteket, tovább borzolva a nézők kedélyeit. A "bracket reset" hetedik mérkőzésén azonban Gogi. utolsó perces találatával 2-1-re módosult az állás, és ezt az előnyt már sikerült megtartani, így maratoni 14 szettes nagydöntő után aranyérmet ünnepelhetett csapatunk.

A kupa végeredménye:

  1. MTK Budapest (Gogi., Mateos, richmond)
  2. Budapest Five (Negsy, meshinn, SieO)
  3. Wild Multigaming (NrB, Kriszcsön, trolley)
  4. Békéscsabai E-sport Egyesület (Pyr0MarK., Medi, DARKSIDE)

Különdíjasok:

  • Legjobb védő: NrB (Wild Multigaming)
  • Gólkirály: Gogi. (MTK Budapest)
  • Legértékesebb játékos: SieO (Budapest Five)

A finálé teljes közvetítése visszanézhető a Hungarian Rocket League Tournaments twitch csatornáján.

Szakosztályunk támogatója:

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!