Atlétika
Vári Péter

Esport: Majorosi Krisztián versenyben a válogatottságért és a világbajnoki részvételért

Publikálva: 2024.03.27 Frissítve: 2024.03.27 eSport

Krisz továbbjutott a döntőbe, ahol eldől, ki lesz a magyar eFootball-játékos a világbajnokságon.

Majorosi „chris_maj” Krisztián vesz részt klubunkból az eFootball-válogatott magyar nemzeti válogatóján. A selejtező győztese képviseli Magyarországot a világbajnokságon, valamint a 2024-es szezon további nemzetközi versenyein.

A magyar válogatottságért huszonkét versenyző szállt harcba.  Majorosi Krisztián a B-csoportba került, ahol – kilenc győzelemmel és egy döntetlennel – a második helyen zárt. Krisz ugyanolyan eredményt ért el, mint a csoportgyőztes „BendeJuice”, aki mindössze a jobb gólkülönbségének köszönhetően előzte meg esportolónkat. A második hely egyben azt is jelenti, hogy „chris_maj” kiharcolta a továbbjutást az offline döntőbe, amelyet április 6-án, a legjobb nyolc játékos részévtelével rendeznek meg a Gamerlandben.

A 16. IESF Esport-világbajnokság 2024. november 11-19. között kerül megrendezésre Rijádban. A vb-n több játék legjobbjai képviselik majd hazájukat Szaúd-Arábia fővárosában. A legnépesebb mezőny az eFootballban várható, ugyanis 125 országban kezdődtek el a nemzeti selejtezők, amelyek végén kiderül, ki képviseli az adott országot a nemzetközi porondon.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!