Atlétika
Nagy Marcell

Esport: Két dobogós helyezés az idény végén, rajtelsőség Kanadában, egy pont a bajnokságban

Publikálva: 2022.04.15 Frissítve: 2022.04.14 eSport

Koncz Botond és Matkovics Norbert is a legjobb három között végzett az F1 HCL második szezonjában, Horváth Bertalan és Lehoczky Máté Ausztráliában ült volán mögé, Kulcsár Előd pole-pozíciót szerzett az F1HL Elit 1-es kategóriájában, FIFA-csapatunk pedig egy pontot gyűjtött a bajnoki hétvégén.

Szimulátor:

Véget ért a második szezon a F1 HCL-ben, ahol Koncz Botond második, Matkovics Norbert pedig harmadik helyen végzett. Matkovics így értékelte szereplését:

Az első idényben elért harmadik helyezésem bizakodásra adott okot, így motiváltan vághattam neki a második szezonnak. Mivel erősödött a liga, a legjobb öt közé jutást tűztem ki célul. Elvárásaimat sikerült felülmúlnom és ismét felállhattam a dobogó harmadik fokára.

Április 10-én Horváth Bertalan és Lehoczky Máté képviselte szakosztályunkat az Assetto Corsa Competizione bajnokság (ACC PC - Assetto Corsa Competizione – GT3 2022 S4) második fordulójában, amikor a dél-afrikai Kyalamiba látogatott a mezőny. Bertalan versenyének technikai gondok vetettek véget, Máté pedig az ötvenedik helyről a huszonnegyedik pozícióig tudta előre verekedni magát a kilencven perces versenyen. A következő futamot április 24-én rendezik az ausztrál Mount Panorama pályáján. Az aktuális tabella a ITT tekinthető meg.

Április 7-én, csütörtökön Kanadában ültek volán mögé az F1 HL Elit 1-es mezőny pilótái, ezúttal Endrődi Dominik nélkül. Az esős körülmények között zajló kvalifikáción pilótánk, Kulcsár Előd szerezte meg a pole-pozíciót. A futamon a boxkiállásáig élen is tudott maradni, de a kerékcserét követően a középmezőnyig esett vissza és végül a tizenharmadik helyen végzett. Silverstone-ban folytatódik a pontvadászat.

FIFA:

Április 10-én, vasárnap a Magyar Pro Clubs Bajnokság harmadik játéknapján (HPCL 5-6. forduló) a TrollFoci-Hálószaggató Esport mellett a Veszprém Futsal Esport csapatával mérkőztünk meg.

TrollFoci-Hálószaggató Esport–MTK Budapest Esport 2-1

A szezont veretlenül kezdő TrollFocival szemben Gódor átlövésével már a tízedik percben meg tudtuk szerezni a vezetést. A tizenötödik percben Mónus révén azonban kiegyenlített vetélytársunk, majd öt perccel később Humenszky találatával már a hazaiak vezettek. A második játékrészben jóval támadóbb felállásunkkal sem sikerült betalálnunk és vereséget szenvedtünk riválisunktól.

Veszprém Futsal Esport – MTK Budapest Esport 0-0

A párosításon rendszerint kevés gól születik, hiszen a legutóbbi nyolc összecsapáson mindössze egy alkalommal tudott mindkét csapat betalálni. Akkor is mindössze két gól született és 1-1-es döntetlennél ért véget a találkozó. Ez a sorozat a legutóbbi játéknapon sem szakadt meg, és gól nélküli döntetlent láthattak a nézők. A mérkőzés legjobbjának az MTK Budapest játékosát, a veszprémi próbálkozásokat védő Bíró Andrét választották. A tabellán a hatodik helyet foglaljuk el, miután nyolc pontot szereztünk hat összecsapásunk alatt. 

Szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!