Atlétika
Nagy Marcell

Esport: Kései továbbjutás a kupában

Publikálva: 2021.05.06 Frissítve: 2021.05.06 eSport

Voltak izgalmak. A Trendsetters elleni találkozó a 87. percben dőlt el.

HPCL Magyar Kupa második kör:

Trendsetters–MTK Budapest 2-3

Május 2-án, vasárnap pótoltuk be az elmaradt találkozónkat, amikor az eltiltását töltő Kovács Dániel helyett akadémiánkban nevelkedő és a nagycsapatba felkerülő Czékus Bence szerepelt a védelem tengelyében.

A mérkőzést passzívan kezdő hazaiak tömörülő védelmükkel próbálták visszaverni támadásainkat, sikerrel is tették. A 40. percben ráadásul az első helyzet is az ő nevükhöz fűződött, amikor Nagy kapott pontos labdát a félpályánál. A támadó lehagyta őrzőit, így Bíróra vihette a játékszert, aki azonban nagyszerű ütemben lépett ki, így szerelte a csatárt. A kipattantóra érkező Balásfalvi viszont el tudta lőni – a blokkolni akaró védők között – a labdát.

A középkezdést követően Majorosi révén azonnal sikerült az egyenlítés. A találatot nagyszerű labdajáratás előzte meg, és ez kellően felbontotta a hazai hátvédsort. Majorosi kiválóan találta meg a védők hagyta rést, és kiszorított szögből értékesítette a lehetőséget. 1-1-es állásnál vonulhattak pihenőre a csapatok.

A térfélcserét követően tizennégy perc telt el, amikor az 59. minutumban sikerült megfordítanunk az összecsapást. Gyors kényszerítő előzte meg a találatot, amely ismét kellően megzavarta a védők helyezkedését.

A 66. játékpercben egyenlítettek a hazaiaknak, ismét Nagy talált be. Hátvédvonalunk jobb oldalán egészen a tizenhatosig jutott a támadó, lövését Bíró nem tudta hárítani.

A továbbjutás sorsát szabadrúgást követően döntöttük el, amikor Majorosi Krisz beadására a hórihorgas Fehér érkezett. A két játékos másodpercekig egyeztetett, hogy pontosan hová érkezzen a pontrúgás, amely végül nagyszerű döntésnek bizonyult. A hátvéd négy őrzőjénél emelkedett magasabbra és juttatta a labdát a hálóba.

Szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!