Atlétika
Krizsán Xénia

Esport: izgalmas futammal nyitottak szimulátorosaink

Publikálva: 2022.01.07 Frissítve: 2022.01.07 eSport

Fehér Dániel mellett Juhász Krisztán és Henrich Dávid vesz részt a sorozatban, mely január 4-én kezdődött.

Szimulátor

ARL GT3 Pro Trophy – 1. futam

Az időmérőedzésen Fehér Dániel hetedik, Juhász Krisztián tízedik, Henrich Dávid pedig tizenegyedik helyen kvalifikált.

A hatvanperces futamot repülőrajtot követően kezdték meg a pilóták, így már az első kanyarokban komoly küzdelmet vívtak a pozíciókért. Henrich a tizenötödik percben elvesztette uralmát járműve felett, az utolsó előtti kanyarban, és a bukótérbe csúszott. Szerencséjére a mögötte érkező, szintén hibát elkövető pilóta ki tudta kerülni keresztbe álló autóját. Pilótánk a tizenkilencedik helyről volt kénytelen folytatni a futamot.

Fehér Dániel a középmezőny elején haladt, ahol két pozíciót is nyert a rajtot követően. Boxkiállását megelőzően az ötödik helyen haladt. Mögüle kiálló vetélytársai azonban jobb tempót tudtak autózni, friss abroncsaikon, így szimulátorosunk elé tudtak vágni ketten is. Hetedik helyen folytathatta a futam hátralévő részét.

A holland Arendset meg is tudta előzni Fehér, aki aztán bátor manőverrel visszavette pozícióját, amikor már csak nyolc perc volt hátra.

Az utolsó körben Fehér vezetésével öt versenyző csatázott a hatodik pozícióért. Arends megelőzte pilótánkat, a következő kanyarba túlságosan optimistán érkező riválisa kiforgatta, és súlyos másodperceket bukva, a tízedik helyen volt kénytelen befejezni a versenyt. Henrich a tizenötödik pozícióig küzdötte vissza magát. Juhász nem tudta befejezni a futamot.

FIFA

HPCL 13. forduló

MTK Budapest Esport–LvL Up Esport 21:30

Január 9-én, vasárnap folytatódik a HPCL, amikor a LvL Up Esport gárdája ellen lépünk pályára. A kiesést jelentő tizenegyedik pozíciót elfoglaló együttes egy győzelemmel szerénykedhet, amit azonban pont ellenünk arattak az odavágón. Az összecsapást élőben követhetik szakosztályunk YouTube-csatornáján. A Hajdúnánás elleni összecsapás január 16-án lesz.

A tabellát ITT tekinthetik meg.

Szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!