Atlétika
Nagy Marcell

Esport: három győzelemmel zártuk az első játéknapot

Publikálva: 2023.04.05 Frissítve: 2023.04.05 eSport

Játékosaink a csoportkör első három fordulóját győzelemmel zárták.

Április első hétvégéjén zajlott a Hungarian Rocket League Tournaments által rendezett Hungarian Open első eseményének csoportköre, melyen csapatunk az első három fordulót megnyerte.

Az első fordulót játékosaink a Powerpuff Boys ellen vívták, amelyet 3-0-ra meg is nyertek. A versenyt – ellenfeleinket nem kímélve –, a TSKTSKTSK elleni 3-1-es győzelemmel folytattuk, majd a nap utolsó, de egyben legizgalmasabb köre következett. A The Team csapatával 2-2-es szettarány után döntő mérkőzésre került sor, amelyben Farkas „Trolley” Márton döntetlenre szépítette a rendes játékidőt az utolsó másodpercekben. A hosszabbítás után Trolley szerezte meg csapatunknak a legjobb nyolc közé jutást érő aranygólt, így 3-2-re megnyertük a párharcot, és bebiztosítottuk magunkat az április 8-9. közötti rájátszásban.

A csoportkör második napján csapatunk pihenhetett, azonban még nem értek véget számunkra az izgalmak, hiszen a Buchholz-számítás miatt kérdéses volt végső kiemelésünk. Szerencsére az ellenünk játszó csapatok eredményesebbek voltak, mint a szintén veretlenül továbbjutó Budapest Five ellenfelei, így a rájátszásban nem, csak az elődöntőben szállunk be a párharcokba, ráadásul a papíron kedvezőbb ágon szerepelhetünk.

Játékosunk, Juhász „NrB” Norbert a következőképpen emlékszik vissza az eseményre:

– Nagyon stabil formát tudtunk mutatni a srácokkal a hétvégén. Ahogyan ígértük is, a TOP3 alá nem szeretnénk sosem kerülni.

Norbi hozzátette, sokat jelent nekik, hogy klubunkat képviselhetik.

– Sok motivációt ad az, hogy itt, az MTK Budapestben szerepelhetünk, és ez a játékunkon látszódott is. Felszabadultak és magabiztosak voltunk végig.

A játéknap közvetítése – a The Team elleni 3-2-es arányú, izgalmas győzelemmel együtt – a bajnokság Twitch-csatornáján nézhető vissza. A versenyről további információkat itt olvashatnak.

Szakosztályunk támogatói:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!