Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Esport: győzelmekkel zárultak az idények

Publikálva: 2022.06.22 Frissítve: 2022.06.22 eSport

Pro Clubs csapatunk és Endrődi Dominik is győzelemmel zárta idényét, Rocket League-játékosaink pedig harmadik helyen végeztek a Nagydöntőn.

 
FIFA Pro Clubs:
 
Június 19-én a Magyar Pro Clubs Bajnokság (HPCL) utolsó játéknapján léptünk pályára, a Fertőszentmiklós és a Hajdúnánás gárdáival mérkőztünk meg. A találkozók IDE kattintva nézhetők vissza.
 
MTK Budapest Esport–Fertőszentmiklós Esport 1-0
 
A találkozót Gódor Donát döntötte el, aki a támadó középpályásként pályára lévő Pápai átadását váltotta gólra.
 
Hajdúnánás FK-Goolasso–MTK Budapest Esport 0-2
 
Pápai mellett jobbhátvédünk, Mihály Barna sem megszokott pozícióján szerepelt. Védőnk ezúttal szélsőként bizonyíthatott és mindkét gólból kivette részét. Az első találatnál még az asszisztot jegyezte, majd a három pont sorsát ő biztosította lövésével. Hétvégi hat pontunknak köszönhetően negyedik helyen végeztünk az aktuális kiírás tabelláján.
 
Rocket League:
 
Június 17-én a Spring torna Nagydöntőjén vettünk részt, ahol a „B” jelű, négyfős kvartettből kellett kiharcolnunk a továbbjutást.
 
Csoportkör:
• Exhelp Gaming (3-0) 
• Spirit Gaming (3-0)
• Future Esports (3-0)
 
Csoportunkból három győzelemmel, vesztett szett nélkül jutottunk tovább, így rögtön az elődöntőbe kvalifikáltuk magunkat. A legjobb négy között a Budapest Five gárdájával mérkőztünk meg, akik a csoportjukban elért második helyet követően a negyeddöntőben a Spirit Gaming csapatánál bizonyultak jobbnak.
 
Elődöntő:
• Budapest Five (1-4)
 
Az elődöntőben riválisunk 4-1-es győzelmet aratott, így a kupán megosztott harmadik helyen zártunk.
 
Szimulátor:
 
Június 20-án Szaúd-Arábiába látogatott a Hungarian e-Sport Series mezőnye. A versenynaptár ötödik fordulóját pótolta a mezőny, amelyet szerverhiba következtében nem tudtak teljesíteni. A sors iróniája, hogy ezúttal sem tudtak elsőre elrajtolni, amelyet a kommentátorok „Dzsiddah átkának” neveztek, pár perccel később azonban elindult a mezőny. Pilótánk, Endrődi Dominik a tizenegyedik helyről indult az előfutamon, aki vetélytársaitól eltérő taktikával próbálta őket maga mögé utasítani. A kockás zászló a hetedik helyen intette le Endrődit a huszonötszázalékos sprinten. 
 
A huszonöt körös, ötvenszázalékos futamot Endrődi a nyolcadik helyről kezdhette meg, és féltávhoz érve már közvetlenül az élmezőny mögött haladt. A biztonsági autós fázis lehetőséget adott neki a kerékcserére, így a hatodik pozícióból folytathatta a futamot. Frissebb abroncsával egészen a harmadik helyig lépett fel, majd az utolsó körben véghez vitt előzése aranyat ért, hiszen az élen lévő HexBence az utolsó kanyarokban még egy büntetést szerzett. Pilótánk így győzelemmel tudta zárni az idényt.
Szakosztályunk támogatója:
 
 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!