Atlétika
Nagy Marcell

Esport: Győzelemmel kezdtük a 2022-es esztendőt

Publikálva: 2022.01.11 Frissítve: 2022.01.11 eSport

A Magyar Pro Clubs Bajnokság tizennegyedik játéknapján a kiesés ellen menekülő LvL Up Gaming együttesét fogadtuk.

Január első hétvégéjén folytatódott a HPCL, amikor az odavágón ellenünk nyerni tudó LvL Up Gaming gárdájával mérkőztünk meg. A tizenharmadik forduló közös megegyezést követően január 16-án kerül pótlásra. 

A játéknapot vereséggel kezdte vetélytársunk, miután minket követően szintén a TrollFoci együttese ejtette ki őket a HPCL Magyar Kupa küzdelmeiből.  A pontvadászatban azonban a sereghajtó PTE PEAC ellen kulcsfontosságú három pontot zsebeltek be. Egy esetleges győzelem esetén az osztályozót jelentő tízedik pozícióról is elmozdulhattak volna.

HPCL 14. forduló:

MTK Budapest Esport–LvL Up Esport 1-0

Az első perctől kezdve nálunk volt a kezdeményezés, és az előny megszerzésére helyeztük a hangsúlyt. Balásfalvi helyzete nyitotta az összecsapást, aki több védő között tudta becselezni magát a tizenhatoson belülre, próbálkozását azonban a vendégek kapusa hárította. A védést követő két sarokrúgásból további lehetőségek érkeztek Kovács Dániel, majd Fehér révén, azonban egyik sem jelentett problémát a LvL Up Esportnak. A félidőre gól nélküli döntetlennel vonulhattak a csapatok.

A második játékrészben folytatódott mezőnyfölényünk, amit azonban sokáig nem sikerült gólra váltanunk.

Az áttörést az utolsó játékperc hozta, amikor Binder passzát a leshatáron tartózkodó Gódor váltotta gólra. A két középhátvéd joggal hihette, hogy lesre állították a támadót, az Aliyevet őrző bekk azonban játékban tartotta csatárunkat, aki így érvényes gólt szerzett.

Győzelmünkkel jelenleg az ötödik helyet foglaljuk el a táblázaton.

Szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!