Atlétika
Krizsán Xénia

Esport: FIFA Pro Clubs szezonértékelő

Publikálva: 2022.08.12 Frissítve: 2022.08.11 eSport

Játékosaink értékelték eredményeinket a FIFA22 11 a 11 elleni játékmódjában.

Negyedik helyen végeztünk a bajnokságban, ahol ismét a szezonközi szünetet követően zárkóztunk fel az élmezőnyhöz. Az őszi idényben is a negyedikek voltunk, amikor gyengébb kezdésünket követően remekeltünk, és a dobogó elérésére is komoly eséllyel rendelkeztünk. A nagyszerű formát azonban megtörte a két kiírás közötti szünet, és az utóbbi pár szezonhoz hasonlóan ismét több forduló kellett, mire négy, illetve hat ponttal sikerült zárnunk a játéknapokat. Ennek ellenére a hajrához érve páratlan veretlenségi szériát sikerült felépítenünk, amivel ismét esélyesek voltunk akár a végső győzelem megszerzésére is. A kulcsfontosságú találkozókon viszont elszalasztottuk a lehetőségeket, és sorozatban a harmadik szezonban végeztünk a negyedik pozícióban.

A bajnoki versenyfutás mellett a HPCL Magyar Kupában az elmúlt három szezonban két alkalommal is elsőséget ünnepelhettünk, az idei évadban pedig ismét a fináléig jutottunk. A döntőben a duplázó Mihály vezetésével a HELL Honvéd együttesén is sikerült felülkerekednünk.

A bajnoki tabella IDE kattintva tekinthető meg.


A kupa fináléját javunkra eldöntő Mihály Barna így vélekedett:

– Meglepődtem, amikor a szélen kezdhettem, annak ellenére, hogy volt egy bajnoki forduló, ahol ott játszhattam. Jól ment a játék, és a kapu előtt is feltaláltam magam – védő létemre. A befejezés hasonló, mint 1v1-ben így nem volt nehéz eldönteni, hogy melyik helyzetet lőhetem, illetve mikor passzoljak. Szerencsére ez gólokban is megmutatkozott, és a csapat is meg tudta szerezni a kupagyőzelmet.

Csapatkapitányunk, Rácz András szintén megszólalt a szezonnal kapcsolatban:

– A tavaszi bajnokság sajnos nem indult túl eredményesen. Nem tett jót nekünk a két szezon közti szünet. A lendületünk megtorpant, és nehezen találtunk vissza. Aztán jött a HPCL-en belül is példátlan nyolcmeccses győzelmi sorozat, aminek köszönhetően ott találtuk magunkat a dobogón, és a kupa végjátékában is. Sajnos előbbit nem sikerült megtartani, de az újabb kupagyőzelemnek köszönhetően jó szájízzel mentünk nyári szünetre. Büszke vagyok a srácokra, remélem az új szezonok még sikeresebbek lesznek.

Szakosztályunk támogatója:

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!