Kézilabda
Kobela Tamara

Esport: FIFA-játékosaink a szolnoki selejtezőn, szimulátorosaink Portugáliában mérették meg magukat

Publikálva: 2022.03.18 Frissítve: 2022.03.18 eSport

Gódor Donát és Kovács Dániel az OGEX szolnoki selejtezőjén mérkőztek meg egymással, Rácz András a bajnoki rajt előtt értékelte a felkészülést, szimulátorosaink pedig Portugáliában ültek volán mögé az F1HL Elit 1-es kategóriájában.

FIFA 1v1:

Az Országos Gaming Expo szolnoki selejtezőjének döntőjében két játékosunk, Gódor Donát és Kovács Dániel mérkőzött meg. A párharcban 1v1-es játékosunk, Donát kerekedett felül, aki 3-1-es győzelmét követően a visszavágón 5-3-as sikert könyvelhetett el csapattársa ellen. Gódor ezzel nemcsak a selejtező főnyereményét vihette haza, hanem kvalifikálta magát az április első hétvégéjére eső budapesti nagydöntőre is.

FIFA Pro Clubs:

Március 27-én kezdődik a Magyar Pro Clubs Bajnokság tizenkettedik. kiírása. Az előző szezonban egészen a harmadik helyig sikerült felzárkóznunk, és a szezon második felét veretlenül teljesítettük.

A szezonkezdéssel kapcsolatban, csapatunk kapitánya, Rácz Andris nyilatkozott:

– Mennyire érzed sikeresnek a felkészülést?

– Kis pihenőt kaptak a srácok az előző szezon után. Sajnos sokan kiestek a ritmusból, de úgy érzem, hogy szezonkezdetre sikerül visszaszerezni a meccsrutint és az egységet.

– Lehet folytatni az előző szezon végén látott formát?

– Bizakodó vagyok, de van lemaradásunk, amit most próbálunk behozni. Sokat segít a plusz egy hét felkészülési idő, az eredetileg március 20-ra tervezett szezonkezdéshez képest.

– Van tervben változtatatás a tavalyi felálláshoz képest?

– Nagy átalakítást nem tervezünk, mert jól működtünk az előző szezonban. Viszont szükség lesz minden játékosra, hogy eredményesek tudjunk lenni.

 

Szimulátor:

Március 10-én az F1HL liga ötödik állomásán, Portimãoban ültek volán mögé az Elit 1-es kategória pilótái. A futamot megelőzően versenyzőnk, Endrődi Dominik állt az összetett élén. Az időmérő edzésen a 14. helyet sikerült megszereznie, míg csapattársa Kulcsár Előd a 16. helyre kvalifikálta magát. A startot követően mindkét versenyzőnk tudott javítani pozícióján, ráadásul Dom két közvetlen vetélytársát is megelőzte. A portugál pályán azonban kevés lehetőségük van a pilótáknak előzési pozícióba kerülni, így egyre kevesebb helycsere történt.

A hatodik körben azonban bátor manőverrel Domnak mégis sikerült „Mormarka” elé kerülnie, ráadásul három körrel később „Csabirefet” is maga mögé tudta utasítani. A tizennegyedik körben viszont hibát vétett és a tizenkettedik helyig esett vissza. Végül – remek hajrával és jól megválasztott gumistratégiával – Domot hetedikként intette le a kockás zászló, Előd pedig hat tizeddel maradt le a pontszerzéstől.

A következő körben Spanyolországba látogatnak a pilóták, március közepén.

Szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!