Tenisz
Piros Zsombor

Esport: eredményesen zárták játékosaink a #SamsunGGamer Champions Night-ot

Publikálva: 2023.04.02 Frissítve: 2023.04.02 eSport

Majorosi Krisztián és Horváth Gábor is a legjobb nyolc között zárt az eFootball-versenyen.

Három játékosunk indult az eFootball-versenyen, amit 2023. március 25-én, szombaton a #SamsunGGamer Champions Night esemény keretén belül rendeztek meg.

Egyesületünket Majorosi „chris_maj” Krisztián, Horváth „horvaathgabor” Gábor és Gódor „GodorDonat” Donát képviselte.

A bajnokság tétje több mint 300 ezer forint értékű Logitech tárgynyeremény volt, de emellett a 2023-as évi válogatottságot is elnyerhette a győztes, mivel az esemény egyben válogatóverseny is volt.

A versenyről esportolóink a legtöbbet kihozva magukból, nagyszerű eredményekkel tértek vissza, így Majorosi Krisztián a negyedik helyezést tudhatja magáénak, Horváth Gábor a legjobb nyolc között foglalt helyet, ahol a későbbi győztes ütötte ki, majd Gódor Donát harmadikként végzett csoportjában, emiatt sajnos nem jutott tovább. Kedvezőtlen volt a sorsolás, hiszen Majorosi Krisztiánnal és a későbbi győztessel került egy csoportba.

Majorosi Krisztián a következőképpen emlékszik vissza az eseményre:

– Körülbelül egy hetet készültem a versenyre – a tavalyi válogatóhoz hasonlóan –, ez sajnos idén sem volt elég. A csoport első meccsét könnyen vettem és 4-1-re diadalmaskodtam, majd csapattársam ellen sikerült nyernem 2-0-ra és a legutolsó meccsen a későbbi győztessel döntöttünk a csoport első helyéről, ahol 2-1-re kikaptam. A negyeddöntőben sikerült 2-0-ra és 2-1-re nyernem. Innentől éreztem azt, hogy kezdek belelendülni. Az elődöntőben sajnos az első meccsen hibáztam hátul, amit az ellenfelem meg is büntetett, így 1-0-s hátránnyal fordultam a következő mérkőzésre. A második találkozót – végig dominálva – 2-0-ra megnyertem, ám a harmadik, mindent eldöntő mérkőzésen 2-2 után következtek a tizenegyesek, ahol végül nem én örülhettem, hiába éreztem azt, hogy talán jobban megérdemeltem volna a továbbjutást. A bronzmeccsen összesítésben 2-1-re alulmaradtam, de igazából ennek már sok jelentőséget nem tulajdonítottam, megérdemelten nyert ellenfelem. Összességében nem volt rossz torna, lehet, hogy többet fogok gyakorolni ebben a játékban, szeretnék itt is versenyeket nyerni a jövőben. Gratulálok az összes résztvevőnek, a győztesnek, Bendének és sok sikert kívánok neki Romániában a nemzetközi versenyen. Hajrá, magyarok!

A verseny visszanézhető az Esport1TV Twitch-csatornán.

Szakosztályunk támogatói:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!