Atlétika
Nagy Marcell

Esport: Emberhátrányban sikerült fordítani

Publikálva: 2021.03.04 Frissítve: 2021.03.04 eSport

A VPG Európa-liga harmadik játéknapján román és szlovén vetélytársunknál is jobbnak bizonyultunk.

Március 3-án, szerdán, a virtuális Európa-liga mindkét találkozóján nyernünk kellett ahhoz, hogy megmaradjon az esélyünk a továbbjutásra. A két győztes mérkőzés mellett reménykednünk kellett abban, hogy a Baitmen esports együttese pont nélkül marad.

VPG EURÓPA-LIGA HARMADIK JÁTÉKNAP (5-6. FORDULÓ)

MTK Budapest esport–Vointa esport 2-1

A mérkőzés vendéggóllal indult, miután – Dorin révén – a Vointa már a hetedik percben megszerezte a vezetést. A félidő hátralévő részében egyre inkább átvettük az irányítást, azonban nem sikerült megszereznünk az egyenlítést érő találatot.  

A második játékrészből tíz perc telt el, amikor Fehér hátulról buktatta ellenfelét. A játékvezető kiállította hátvédünket.

Az emberhátrányra remekült reagáltunk, és öt perccel később Kiss Ákos betalált. Lövése a kapufáról több alkalommal is levágódott, majd a gólvonal mögött landolt. Mindössze két támadás zajlott le a román középkezdést követően, amikor Hajdú gólja már az előny megszerzését jelentette. Kiss a találatát követően ezúttal asszisztált.

Remek tartásról tettünk tanúbizonyságot, és sikerült megfordítanunk – tíz emberrel is – a találkozó állását.

MTK Budapest esport–Koper esports 1-0

Fehér eltiltását töltötte, így a védelem összetétele jelentősen változott. A felforgatott hátvédsor nagyszerű teljesítményt nyújtott, és kapott gól nélkül játszottuk végig a kilencven percet.

A győztes találat a negyedik percben esett, amikor a vendégkapus hibáját kihasználva – közel húsz méterről –  az üres kapuba juttattuk a játékszer.

A nyeretlen szlovén együttes ezúttal sem tudott pontot szerezni.

A hat pont ellenére sem sikerülhet a kvalifikáció a főtáblára, miután a Baitmen esport gárdája győzelemmel zárta a játéknapot. Vetélytársunk hatpontos előnnyel rendelkezik egy fordulóval a selejtező vége előtt.  

A tabellát ITT tekinthetik meg. 

Szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!