Atlétika
Vári Péter

Esport: Elkezdtük a felzárkózást

Publikálva: 2021.12.08 Frissítve: 2021.12.08 eSport

A Magyar Pro Clubs bajnokság negyedik játéknapján mindkét mérkőzésen nyertünk.

December első hétvégéjén a Magyar Pro Clubs bajnokság (HPCL) negyedik játéknapján a TrollFoci-Hálószaggató Esport és a Vasas SC GLT fogadta csapatunkat. A gyengébb kezdést követően egyértelmű célként az élmezőnyhöz való felzárkózást tűzték ki Ráczék. Ehhez azonban a szünetben kiválóan erősítő TrollFoci, és a szilárd védekezéséről híres Vasas együttesén kellett felülkerekednünk.

HPCL 7-8. forduló:

MTK Budapest Esport–TrollFoci-Hálószaggató Esport 2-1

Múlt héten a HPCL Magyar Kupában találkozott a két együttes, amikor a Trollfocinak sikerült – Humenszky révén – a továbbjutást kiharcolnia.

A vasárnapi összecsapáson azonban már a 6. percben megszereztük a vezetést, miután a visszatérő Fehér fejelte le a szögletet Gódornak, aki – látványos labdalevételt követően – ollózva juttatta a kapuba a játékszert.

Tíz perc telt el, amikor a vendégek tízesét ugratták ki társai. Az egyetlen ékként szereplő Humenszky, őrzőjét megkerülve szerezte meg az egyenlítő találatot.

Csapatunk előtt a 86. percben adódott a következő nagy lehetőség, ismét pontrúgást követően. Fehérre senki sem ügyelt a szögletnél, így üresen fejelhette le a labdát védőtársának, Kovácsnak, aki nem hibázott, és megszerezte a győzelmet jelentő gólt.

A középkezdést követően Bírónak kellett hárítania Sipos próbálkozását, ezzel biztosítva a három pont sorsát.

Vasas SC GLT–MTK Budapest Esport 0-2

Az angyalföldiek a kiesés elleni ádáz küzdelemben érdekeltek. Három gyűjtött pontjukkal a tizenegyedik pozíciót foglalták el, hét összecsapást követően.

A TrollFoci elleni végjáték, és a lassabb játékmenet, érezhetően gyengítette játékosaink teljesítményét, két látványos támadás azonban elegendő volt a sikerhez. Külön örömöt jelentett Kovács Dánieléknek, hogy kapott gól nélkül teljesítették a kilencven percet.

A tabellát ITT lehet megtekinteni.

December 12-én, vasárnap a HELL Honvéd és a Puskás Akadémia Esport együttesével csapunk össze.

Szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!