Atlétika
Krizsán Xénia

Esport: Egy lapra feltettünk mindent, vereség lett a vége

Publikálva: 2021.03.11 Frissítve: 2021.03.11 eSport

Norvég riválisunk az utolsó percben nyerte meg a mérkőzést a nemzetközi kupasorozatban.

Március 10-én, szerdán a norvég Baitmen esport együttesével mérkőztünk meg a VPG Európa-liga utolsó játéknapján. Vetélytársunk tizenhat szerzett ponttal a második helyet foglalta el a harmadik csoport tabelláján, és biztos továbbjutóként léphetett pályára. Csapatunknak nem volt esélye a továbbjutásra. 

Baitmen esport–MTK Budapest esport 2-1

A norvég együttes mélyen védekezve próbálta meg támadásainkat megállítani. Ennek ellenére már a hetedik percben feljegyezhettük – Majorosi révén – az első lövést. A tizenhatoson belül azonban hat norvég játékos próbálta középpályásunk kísérletét blokkolni, sikerrel.

A 19. percben Bírót helyezték nyomás alá az ellenfél támadói, és meg is tudták szerezni passzát. A csatár hosszabb átvételének köszönhetően a labda azonban rögtön hálóőrünk kezében landolt. A következő lehetőségre a 45. percig kellett várni, amikor Gazza lövésének Kovács Ádám állta útját az ötös vonalán. 

A második félidőt dinamikusabban kezdtük, és támadásaink rendszerint elérték a hazai gárda tizenhatosát, tömörülő védelmük viszont remekül védte kapujukat.

A mezőnyfölény ellenére a Baitmen esport szerezte meg a vezetést, miután Fehér szabálytalankodott a büntetőterületen belül. A tizenegyest Gazza értékesítette. A középkezdést követően Majorosi rögtön egyenlített, így döntetlen állásról folytatódhatott a találkozó. A győzelem és a három pont megszerzése érdekében jóval támadóbb felfogásban játszottuk le a hátralévő húsz játékpercet. A 90. percben Broxi révén a Baitmen esport tudott betalálni, így elvesztettük az összecsapást.

Kilenc szerzett pontunkkal a negyedik helyen zártuk a selejzetőkört, ezzel nem sikerült a csoportkörbe jutni.

Szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!