Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Esport: Csapatkapitányainkat faggattuk a bajnoki címhez vezető útról – interjú Rácz Andrással, Majorosi Krisztiánnal és Fehér Bálinttal

Publikálva: 2021.03.06 Frissítve: 2021.03.06 eSport

Megtudhatjuk, milyen változások juttatták el együttesünket pár hónap leforgása alatt a hetedik pozíciótól az aranyéremig.

Rácz Andris:

– Csapatkapitányként vezetted bajnoki címre a csapatot. Mi volt az első gondolatod a Puskás Akadémia esport elleni odavágót követően, amikor biztosítottátok az első helyet?

– A bajnoki címet bebiztosító mérkőzés után tudatosult bennem, hogy végre sikerült. Régóta vártunk erre a pillanatra, és két alkalommal is csak egy ponttal maradtunk le a dobogó legfelső fokáról. Büszke voltam a csapat játékosaira és segítőimre, hiszen hatalmas munkát tettünk bele ebbe a szezonba.

– Mi változott az előző szezonhoz képest? Minek köszönhető az, hogy hat hellyel előrébb végzett az együttes?

– A csapat vezetéséhez való hozzáállásunk gyökeresen megváltozott Majorosi Krisztián csapatkapitány-helyettes kinevezését követően. Ennek köszönhetően sikerült minőségileg is erősíteni a játékoskeretünkön.

– Mikor kezdtetek igazán hinni abban, hogy Ti vagytok a bajnokság fő esélyesei?

– Végig bíztunk benne, hiszen a felkészülés során már látni lehetett az erőviszonyokat, de a téli szünetben kezdtemreális esélyt látni arra, hogy a végén is mi végezhetünk a tabella élén.

– Az utolsó fordulókban már a pályán kívülről irányítottál. Hogyan tetszett az új szerepkör? Mekkora esélyt látsz rá, hogy a jövőben is a virtuális partvonalon kívülről adsz utasításokat társaidnak?

– Igen, kicsit új szerepkörben találtam magam, de ez elsősorban teljesítményemnek hanyatlása miatt került az opciók közé, hiszen több edzésünkön már gyakoroltunk így. Szerencsére rajtam kívül mindenki jó formában volt, így a virtuális pályán megoldották a helyettesítésemet. Sokszor segített egy-egy apró észrevétel kintről, amit a játék hevében lehet nem vettünk volna észre. Nincs tervben,hogy a jövőben is így játszunk, de akármit hozhat a következő szezon.

Majorosi Krisz:

– Góllövésben és előkészítésben is jeleskedtél, hiszen hat találattal és hat gólpasszal mindkét mutatóban a legjobb voltál a csapatban. Mennyire köszönhető ez a remek teljesítmény az előző években szerzett tapasztalatoknak?

– Természetesen az elmúlt szezonokban szerzett tapasztalat rengeteget számított (1v1-es, illetve pro clubsos egyaránt), de muszáj kiemelnem az újonnan érkezőket akikkel sokkal gördülékenyebb volt a támadójátékunk, mint az elmúlt években.

– A támadósorban olyan játékosok szerepeltek, akik a hazai versenyeken komoly sikereket értek el. Mennyiben segített titeket az idény hajrájában, hogy korábban már többször is játszottatok komoly nyomás alatt?

– Mindenképpen segített, talán a féltávnál volt egy olyan fordulónk, ami nem sikerült jól, de ez még időben történt, és tudtunk reagálni rá. Ahogyan nőtt a nyomás a szezon hajrájára, úgy élveztük egyre jobban a játékot.

– Melyik gól volt a legkedvesebb számodra a szezon folyamán?

– Egyikre sem emlékszem pontosan, mert mindig a következő találkozó volt csak a szemem előtt, és a három pont megszerzése. Rajtam kívül a többiek is hasonló felfogásban játszottak, hiszen mindenki kivette a részét a góllövésből.

Fehér Bálint: (a képen középen)

– A csapat védelme is jelentős változásokon ment keresztül. Mennyire volt ez jelentős tényező a sikeretekben?

– A hátvédsorunk a legjobbak között volt a mezőnyben, és több alkalommal a „Hét csapatában” is szerepeltünk védőtársaimmal. Több olyan párharcon szerelnem sem kellett, mert a körülöttem lévők olyan jó teljesítményt nyújtottak, hogy az ellenfél támadói el sem jutottak hozzám, az utolsó mezőnyjátékoshoz. Én is az újoncokat emelném ki, akik remekül vették fel a bajnokság iramát. Kovács Dani most játszotta első teljes idényét, és sokáig a legjobb hátvéd volt az egész bajnokságban, a mutatók alapján. A statisztika azonban nem minden. Sokszor segített ki Dani engem is, és a kupa döntőjében is az ő góljával nyertünk.

 Egyénileg is jobban teljesítettél az előző évekhez képest?

– Kevés alkalommal kellett szerelnem, így ezt nehéz megállapítani. A korábbi szezonokban több feladatom volt, idén azonban pont az ellenkezője történt. 

Szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!