Karate
Hárspataki Gábor

Esport: az osztrák hegyek ölelésében állhatott dobogóra Endrődi

Publikálva: 2022.11.08 Frissítve: 2022.11.08 eSport

Szimulátor versenyzőnk, Endrődi Dominik Ausztriában második helyen végzett a fordulatos futamon.

Endrődi Dominik és a Hungarian E-sport Series ezüst ligája a hetedik versenyhétvégén az osztrák Spielbergben fekvő pályára látogatott. A főfutamot sprintfutam előzte meg, aminek rajtrácsá a ponttáblázat fordított sorrendje alapján állították fel. A sprintet tizenharmadik helyről kezdte Endrődi, aki az elején jelentős időt vesztett, miután vetélytársával összeért. A visszaesés miatt a mezőny végéről kellett visszaverekednie magát. A felzárkózás jól sikerült, így a nyolcadik helyen intette le a kockás zászló, ami egyben a főfutamom a rajtpozícióját is jelentette.

A főfutam rajtja a heves esőzés ellenére kiválóan sikerült pilótánknak, és az első körben már a negyedik helyen találta magát. A futam végéhez közeledve még mindig a negyedik pozícióban haladt, amikor elállt az eső. „slick" abroncsokra váltva, jól időzített kiállással megelőzte a bajnoki éllovas HexBencét, így a harmadik helyen ért célba. Versenyzőnk szerencséjére az első helyen végző pilóta utólagos időbüntetést kapott, így a másodiknak járó tizennyolc pont került Endrődi neve mellé.

Tabella:


Egy hét szünetet követően november 9-én folytatódik a pontvadászat Ausztráliában.

Az összetettben immáron második helyen álló Endrődi bizakodóan várja a futamot: – Ausztrália az egyik kedvenc pályám, jó eredményt várok el magamtól!

Szakosztályunk támogatója:

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!