Atlétika
Krizsán Xénia

Esport: A magyar bajnokság végeztével sem pihenhetnek

Publikálva: 2021.02.11 Frissítve: 2021.02.11 eSport

Játékosaink a Honvéd esport által rendezett 1v1-es kupán vettek részt.

A Honvéd esport nagydumás kommentátoráról elnevezett tornán indultak játékosaink. A két platformon zajló küzdelmeken 1v1-es játékosunk, Majorosi Krisz és a másik konzolon is otthonosan mozgó, Kiss Ákos vett részt.  

MTK Budapest esport–Esport Szombathely

PlayStation: 1-1

Majorosi Krisz kezdte Jordán Benedek ellen a párharcot. A 42. percben 1v1-es játékosunk szerezte meg a vezetést, amire ellenfele a szünetet megelőzően válaszolni tudott, gólját azonban les miatt érvénytelenítették. A térfélcserét követően ismét betalált Jordán, ezúttal gólját jóváhagyta a virtuális játékvezető.  

Xbox: 2-2

Kiss Ákos fordulatos találkozón harcolt ki döntetlent vetélytársával szemben. Kondakor Kevin már két góllal vezetett. Játékosunk először szépíteni tudott, majd a rendes játékidő hosszabbításában megszerezte a védőtől elpattanó játékszert, és a kapujából kijövő hálóőrt kicselezve betalálva egyenlített.

MTK Budapest esport–Veszprém Futsal esport

PlayStation: 2-2

Majorosi a továbbjutásért lépett pályára a játékát beadásokra alapozó Konrád ellen. A Veszprém játékosa szerezte meg mindkét alkalommal a vezetést, azonban Chris_maj mindannyiszor egalizálni tudott. A döntetlen következtében az utolsó találkozón dőlt el a továbbjutás sorsa.   

Xbox: 1-3

Kiss az elmúlt hónapokban remek formában lévő TrueGunnerrel mérkőzött meg az elődöntőbe kerülésért. A helyzeteit rendszerint kihasználó játékos már az első játékrészben 2-0-ra vezetett. Játékosunk a 67. percben szépíteni tudott, és formációt váltva az egyenlítést tűzte ki célul. Öt perc volt hátra, amikor TrueGunner ismét betalált, ezzel eldöntötte a három pont és a továbbjutás sorsát.  

Találkozóinkat ITT tudják visszanézni.

A tornát követően játékosainkat kérdeztük:

Majorosi Krisz:

– Jordán Beni ellen összecsapáson óvatosan játszottunk, hiszen mindketten remekül ismerjük a másikat, így egyikünk sem akart kockázatot vállalni. A második mérkőzésemen görcsösen kezdtem, hiszen győzelem esetén ki tudtam volna harcolni a továbbjutást. Emellett nem számítottam arra, hogy az ellenfél a beadásokat fogja eröltetni, ami idén kevésbé működik. Rohannom kellett az eredmény után, és mint később kiderült, kevés volt a döntetlen.

Kiss Ákos:

– Először is szeretném megköszönni a Honvéd együttesének, hogy megszervezte a kupát, és tudtunk versenyhangulatban gyakorolni. Első meccsemen Kevinnel kezdtem, aki már az első félidőben két góllal vezetett. A hajrában vissza tudtam jönni, és minden esélyem megvolt a pontszerzésre, ami a végén sikerült is. Ezután jött a TrueGunner elleni sorsdöntő mérkőzés, ahol elég lett volna számunkra a döntetlen is. Megpróbáltam az elején az öt védővel rendelkező felállást, hogy megtartsam a számunkra kedvező döntetlent, azonban nem működött megfelelően. A megszokott rendszerbe visszaállva ismét betalált ellenfelem, így a kitámadás mellett döntöttem. Nyomást helyeztem vetélytársamra, aminek meg is lett az eredménye, hiszen szépíteni tudtam. A végén azonban visszaállt a kétgólos különbség, amivel ellehetetlenült a továbbjutás lehetősége. Gratulálok minden résztvevőnek és a DVSC esportnak a sikerhez.

Szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!