Atlétika
Krizsán Xénia

Esport: a magabiztos győzelmet fontos döntetlen követte

Publikálva: 2022.01.24 Frissítve: 2022.01.24 eSport

A HPCL kilencedik játéknapján a PTE PEAC mellett a TrollFoci-Hálószaggató Esport gárdájával mérkőztünk meg.

Január 23-án, vasárnap a Magyar Pro Clubs bajnokság kilencedik játéknapján a kiesés ellen harcoló PTE PEAC után a bajnokaspiráns TrollFoci-Hálószaggató Esport otthonába látogattunk.

HPCL 17-18. forduló:

PTE PEAC–MTK Budapest Esport 1-5

A találkozó főszereplője a mesterhármast szerző Gódor, illetve az öt gólban aktív szerepet játszó Balásfalvi volt. Szélsőnk két találata mellett három alkalommal asszisztált, mindhárom gólpasszt társának, Gódornak osztotta ki. Balásfalvi második gólját Juhász készítette elő, aki valamennyi lejátszott bajnoki találkozóján gólhoz tudta juttatni csapatunkat.

A hazaiak gólja az első játékrész ráadásában érkezett, amikor a menteni igyekvő Fehér buktatta a pécsiek támadóját. A büntetőt az a Leikauf értékesítette, aki az előző évadban hasonló helyzetből hibázott ellenünk. Ezúttal azonban belőtte a jogosan megítélt tizenegyest.

A szezonban negyedik alkalommal sikerült legalább kétgólos sikert aratnunk, ebből két alkalommal a PTE PEAC elleni összecsapáson.

TrollFoci-Hálószaggató Esport–MTK Budapest Esport 1-1

A második helyen álló TrollFoci-Hálószaggató csapatára kulcsfontosságú játéknap várt, hiszen együttesünket követően az éllovas Puskás Akadémia Esport ellen léptek pályára.

A mérkőzést kiválóan kezdték, és az első játékrészben vetélytársunk bizonyult domináns félnek, és Humenszky révén meg is tudta szerezni a vezetést a 41. játékpercben. A magasan érkező indítást a téli szünetben érkező Szabó Márk fejelte be a válogatott támadónak, aki nem hibázott.  

A térfélcserét követően egyre több lehetőség adódott játékosaink előtt, azonban komolyabb helyzetet nem sikerült kialakítanunk. Az egyenlítő találatra egészen a 89. percig kellett várni, amikor a támadáshoz csatlakozó Fehér érkezett a kapu elé, és átvétel nélkül váltotta gólra Balásfalvi passzát. Hátvédünk találata nagyon fontos pontot ért.

A tabellán az ötödik helyet foglaljuk el, miután a Grosics Alapítvány hat pontot szerzett a játéknapon, és előzni tudott.

Szakosztályunk támogatója:

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!