Atlétika
Szabó Beatrix

Érzik a vereség súlyát

Publikálva: 2020.10.02 Frissítve: 2020.10.02

Az MTK ELITE Basket három ponttal kikapott a PVSK ellen, az első szezonbeli mérkőzésén a férfi NB I/B csoportos kosárlabda-bajnokságban. Horváth Balázs vezetőedző szerint a folytatásban nagyobb motivációval kell pályára lépni.

Szinte végig úgy tűnt, hogy az MTK ELITE Basket megnyeri a másodosztályú kosárlabda-bajnoki évad első találkozóját a Pécsi VSK-val szemben, de a fiúk túl sok ki nem kényszerített hibát vétettek, és 70–67-re kikaptak. Horváth Balázs vezetőedző szerint a játékosok érzik az elkerülhető vereség súlyát.

– Túl kevés felkészülési mérkőzést tudtunk játszani, ettől függetlenül meg kellett volna nyernünk ezt a mérkőzést. Sajnálom, mert százból kilencvenkilencszer győztesen kerülnénk ki ebből a párharcból, éppen most hoztuk össze azt az egyet…

A mester nem kertel, szerinte fél év kihagyás után sokkal hevesebb vérmérséklettel, nagyobb nyerni akarással kellett volna játszania az együttesének.

– Nyilván, fél évig nem tudtunk kosárlabdához nyúlni, korábban egyikünk pályafutásában sem fordult elő ilyesmi, de ugyanezt elmondhatják magukról a pécsiek is, szóval nem foghatjuk erre, hogy vereséget szenvedtünk. Egyszerűen hiányzott a kellő motiváltság, nem voltunk eléggé élesek.

A vesztes rajt után azonban mindjárt itt a lehetőség javítani: október 9-én, azaz egy hét múlva a Salgótarjáni KSE-t fogadjuk hazai pályán.

– Az első meccs miatt kötelező nyernünk a Salgótarján ellen. Sajnos azt a 80-100 szurkolót, akik rendre kilátogatnak a hazai mérkőzéseinkre, most nem szolgálhatjuk ki, de ezzel együtt kell tudnunk élni. Nézők nélkül is jól kell teljesítenünk a folytatásban.  

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!